Jeroen en Annette

Op vakantie

Dolfijnen zwemmen!

Nou zeg, wat ik vandaag toch gedaan heb! Met dolfijnen gezwommen!

We moesten eerst een heel eind rijden naar het Dolphin Research Center, waar ze verantwoord met de dolfijnen omgaan, volgens de Lonely Planet tenminste… Onderweg regende het behoorlijk. We zijn naar het centrum gereden en hebben een afspraak gemaakt voor drie uur ’s middags. Ik zou zwemmen en Jeroen zou foto’s maken en meekijken. Maar omdat het slecht weer was, het onweerde zelfs, was de kans groot dat het niet door zou gaan.

DRCPhoto_0009We hebben eerst nog wat gegeten in de buurt van het center en moesten toen ongeveer een uur wachten tot drie uur. Toen het drie uur was, hadden we nog geen groen licht. Teveel “electricity” in de lucht. Wat was dat spannend zeg. Het was de laatste dag van onze vakantie en het was eigenlijk te ver rijden om terug te komen voor een nieuwe poging. Dus we hoopten zó dat het door zou gaan! En om ongeveer kwart over drie kregen we inderdaad groen licht en mochten we gaan zwemmen.

DRCPhoto_0006 DRCPhoto_0008 DRCPhoto_0015 DRCPhoto_0017 DRCPhoto_0001Eerst gingen we met een groep van vijf mensen op een platformpje staan. Twee dolfijntjes zouden met ons komen spelen, Louie en Flagler. Ze hadden beiden een teken dat op een stok bij het water werd gehouden zodat ze wisten dat ze mochten komen spelen. Toen ze er waren konden we in het water gaan staan en mochten we eerst de dolfijntjes aaien. Ze zwommen eigenlijk onder onze uitgestoken hand door en we mochten ze aanraken. Daarna mochten we vanalles doen, ik denk dat de foto’s en filmpjes voor zich spreken. Vinnetjes aaien, een spettergevecht, haaitje spelen, je door het water laten slepen, een kusje krijgen enzovoorts. Heel erg leuk!
Ik werd er echt ontzettend blij van! Wat een lieve beestjes zijn het 🙂
http://youtu.be/wZG1an5ZNNE
http://youtu.be/Bx7-X6DTcnw
Na dit feest zijn we teruggereden naar het hotel. Onderweg hebben we wat gegeten bij de Danny’s, lekker simpel kippetje. Het heeft eigenlijk de hele dag geregend, dat was wel heel jammer. Heel even hebben we nog wel zonder dak rondgereden, maar dat was denk ik ongeveer een half uurtje. En toch is het een geweldige dag geworden :).
Zometeen duiken we waarschijnlijk nog even het zwembad in. Moet ook gebeuren, we zijn tenslotte hollanders en hebben ervoor betaald :).
Morgen de laatste dag hier. Om zeven uur vertrekt het vliegtuig, dan gaan we weer naar huis. Ook weer veel zin in! 🙂


Geplaatst

in

door

Reacties

11 reacties op “Dolfijnen zwemmen!”

  1. Elly

    Jeetje, wat een leuke foto’s en filmpjes! Je had, volgens ons, de dag van je leven. Maak je niet elke dag mee he, zwemmen met dofijnen.
    We wensen jullie een veilige thuisreis!!!!!!

    1. Het was inderdaad geweldig Elly! Ze zijn zooooo leuk, die dolfijntjes 🙂
      We zitten nu op het vliegveld te wachten tot we weer naar huis kunnen. Ook weer lekker. Dank je wel, jullie een fijne nacht/dag gewenst en tot snel!

  2. Nicolle

    Gaaf ziet het eruit zeg. Lijkt me heel bijzonder om mee te maken. Goede terugreis en met Bobo en Lennon gaat het nog steeds heel goed. Ze vermaken zich prima hier en zijn een toeristische atractie voor vriendinnetjes, kortom aandacht genoeg.

    Groetjes Nicolle

    1. Hahaha die konijntjes ik ben benieuwd hoe ze zich bij jullie gedragen hebben hoor! En hoe het met Mylo allemaal gegaan is :):) Het klinkt in ieder geval heel goed en heel gezellig. we zien jullie snel weer!

  3. Jos Polhaar

    Wat een ervaring!! Je straalt helemaal 🙂 🙂
    Het blijven bijzondere beesten hoor…..dan maar even geen zon……..in the pocket!!
    Voor straks een goede terugvlucht gewenst en ik hoop jullie snel weer te zien…..
    doeiiiiiii

    1. Haha ja het was echt super Jossie! Ze zijn echt heel lief. Ik had eigenlijk inderdaad niet eens in de gaten dat het regende haha. En het water was ook niet koud.
      Dank je wel, tot snel! 🙂

  4. Joris Brouwer

    O wat geweldige belevenis! Een kroon op de vakantie, zeg maar!
    Ik wens jullie een goede reis. Hier in Apeldoorn wordt het vanaf woensdag erg lekker weer, net op tijd.

    Groetjes van Joris

    1. Ja super hè? Zeker een kroon op de vakantie. Net als het snorkelen van vanmorgen trouwens, maar dat heb je denk ik nog niet gelezen haha. Maar dat was ook erg leuk kan ik je zeggen!

  5. Marielle

    ooooh is er nog ruimte naast fred het babykrokodilletje voor een lief dolfijntje voor bij mij in bad in je koffer??? Of word ik nu hebberig? goeie terugreis en goed weerzien met Bobo en Lennon 🙂

    1. Hahaha plek zat miepie, geeeeen probleem! Ze eten alleen wel veel vissies hoor….Heb je die wel? Of laat je die door de poezen vangen? Als ze maar bij onze vijver vandaan blijven dan! 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder