Jeroen en Annette

Op vakantie

Museum Of Modern Art

Vandaag weer een rustig dagje gehad, voor zover dat mogelijk is in New York City… 🙂

SAM_0704Allereerst zijn we een stukje gaan wandelen van het hotel richting Columbus Circle. Onderweg hebben we een leuk restaurantje uitgezocht waar we weer een lekker fruit-ontbijtje konden krijgen. Dat viel nog niet mee, de meeste plekken waren of heel vol, of hadden voornamelijk vettige happen. Maar uiteindelijk is het gelukt en vonden we een lekker rustig restaurantje met gezonde gerechtjes.

SAM_0706Na het ontbijt zijn we doorgewandeld naar Columbus Circle. Daar hebben we eventjes lekker op een bankje zitten rondkijken. Het beeld op de foto staat op een rotonde, een van de weinige in Manhattan. En dat is behoorlijk druk dus er is veel te zien. Ook weer mooie gebouwen eromheen.

Even verderop was het Lincoln center, waar veel mooie gebouwen te zien zijn op het gebied van Opera, Theater en muziek. Lincoln Center

SAM_0713Heel eventjes hebben we daar op een bankje gezeten, maar lang konden we er niet van genieten, want het begon een klein beetje te regenen. De bedoeling was om lekker door Central Park te wandelen en daar af en toe op het gras te gaan liggen, maar daar is het dus niet echt van gekomen. Dat is niet zo lekker in de regen :). Toch was het een heerlijke wandeling, want Central Park is erg mooi.SAM_0717

Na Central Park zijn we doorgewandeld naar het Museum Of Modern Art (MOMA). Daar was het behoorlijk druk. Het viel eigenlijk ook een beetje tegen. We hebben behoorlijk wat leuke schilderijtjes gezien, maar door de drukte was het toch niet zo heel leuk. Er was maar één van de twee restaurants geopend en daar stond een enorme rij. We hadden erg trek in wat te drinken, maar de rij was zo lang dat we toch maar zonder iets te drinken weggegaan zijn. Dus dat was wel een beetje een tegenvaller.

SAM_0731SAM_0730Na het museum zijn we teruggegaan naar het hotel om een beetje uit te rusten. Onderweg bij een winkeltje hebben we broodjes gekocht die we in de kamer (waar we overigens een fantastisch uitzicht hebben, zie rechts… ;)) hebben opgegeten. Na een tijdje begonnen we (lees Jeroen…) ons weer een beetje te vervelen en zijn we weer eropuit getrokken. Deze keer richting The New York Public Library en Grand Central Station. Ik had zelf de hotelkamer ook wel weer gezien, echt veel daglicht is er niet te bespeuren, en daarom is het buiten toch een stuk leuker :). Dus lekker weer verder rondkijken hier.

De Library is heel mooi van binnen en het is leuk daar even rond te lopen.SAM_0734SAM_0735Overal zitten mensen te lezen en te werken op laptops, aan houten tafels tussen oude boeken. Je mag als toerist niet overal komen, maar wat je kan zien is wel heel erg mooi. Er ligt ook nog een Gutenberg Bible.
SAM_0739Grand Central Station is een prachtig gebouw dat je plotseling toelacht als je de hoek om loopt. Ooit was het een hoog gebouw waarschijnlijk, nu is er niet veel van over tussen de wolkenkrabbers. Het was erg druk omdat we er rond spitsuur waren, maar dat was wel erg leuk om te zien. Allemaal hollende haastende mensen…. en wij… 🙂
SAM_0740
De volgende bestemming was weer het hotel. Even bijkomen van alles wat we hebben gezien. Onderweg hebben we nog weer even een lekker bakkie koffie genomen.SAM_0747 We hebben weer even een tijdje op de hotelkamer doorgebracht.SAM_0748 Beetje voor de buis hangen, blogje bijwerken, nieuws lezen enzovoorts. Daarna zijn we op pad gegaan om lekker te eten en nog even een Times-Square-By-Night foto te maken…
SAM_0760

Reacties

4 reacties op “Museum Of Modern Art”

  1. edwin

    Hoi luitjes,

    Zo te lezen vermaken jullie je prima. Relax niets moet alles mag. Ik kan trouwens uit ervaring zeggen dat 2 keer per dag warm eten prima gaat. 3 keer heb ik nog niet geprobeerd. Met de konijntjes gaat het goed. Ze zijn helemaal gewend en geven al aan wanneer het tijd is voor eten. Geniet van jullie vakantie.

    Groet,

    Nicolle en Edwin

    1. Hai Edwin! Ja, het is hier heerlijk. Inderdaad lekker rustig aan genieten. Fijn dat het goed gaat met de konijntjes, is Mylo ook al aan ze gewend? Haha. Zo grappig hoe hij reageerde… 🙂
      Groetjes van ons!

      1. Nicolle

        Hoi,

        Mylo is er na een paar dagen achter dat het eigenlijk helemaal geen buitenaardse wezens zijn. Hij probeert al voorzichtig te spelen met ze. Maar dat vinden wij wel eng, dat gehengel met de pootjes.
        Ik weet alleen niet of jullie door een tereur van kinderen moeten als jullie ze op komen halen hihi.
        Jullie genieten lekker zo te lezen?

        Leuk om jullie verhalen te lezen. Nou hele fijne vakantie nog.

        Groetjes Nicolle

  2. Misschien dubbel, want hij verscheen niet maar wellicht was dat een moderating-issue maar hij wilde ineens vergeten paswoorden hebben enzo, en toen dat geregeld was was er uiteindelijk geen reactie zichtbaar. Dus nu nog maar een keer, voor de zekerheid… 🙂

    Google Reader (nog net niet dood) ging pas zeggen dat er nieuwe berichtjes waren toen ik er expliciet op klikte. Gek. Dus ik dacht al dat je er niet meer aan toe gekomen was om verhaaltjes te schrijven, maar het probleem bleek aan deze kant te zitten. Hm.

    Overigens vertelt Google Lattitude dat je een uurtje of twee terug in Apeldoorn was?!

    Je verhaaltje doet me aan The Fisher King denken, die moet ik er weer in m’n DVD gooien, erg goeie film. Daar liggen ze ook (nou ja, bij jou kwam het er niet van, maar toch…) in Central Park (meermalen, en het liefst in hun nakie 🙂 )

    En natuurlijk Central Station:

    🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder