Jeroen en Annette

Op vakantie

Genua

Gisteren hebben we heerlijk bij de tent uitgerust. Lekker in het zonnetje gezeten en Jeroen heeft natuurlijk nog even gefietst. Verder dus een heerlijk dagje niks.

image

Afgesloten met een of andere trieste voetbalwedstrijd, laten we het daar maar niet over hebben 🙂  Vandaag zijn we naar Genua geweest. Vanmorgen redelijk vroeg wakker geworden en ook eerder dan anders opgestaan. Toen lekker ontbeten met vers brood en verse salami van de camping. Nog een bakkie koffie toe.
Toen op pad, een uurtje rijden over de snelweg naar Genua. Toen we van de snelweg afgingen stonden we binnen no-time in het centrum met de auto. We hadden vantevoren een parkeerplaats uitgezocht en daar zijn we gaan staan. Toen we aan kwamen rijden stond er al een vage rakker te wijzen naar een vrij plekje. Dat vonden we al niet nodig. Toen we uitstapten wilde hij ons kleine armbandjes verkopen. We hebben hem maar genegeerd en zijn verderop onder een boom even gaan zitten om te kijken wat we gingen doen. Daar kwam weer zo’n knakker naar ons toe. Gratis gratis zei hij en hij knoopte een armbandje om mijn pols. Na zeer luid en lang protest van mijn kant natuurlijk, maar hij bleef maar zeuren. Toen bond hij er ook één om Jeroen zijn pols. Gratis, gratis. Jaja. Toen hij daarmee klaar was zei hij dat hij een euro nodig had voor een bakkie koffie. Haha, huh? Nou, daggutnie. Als je geen koffie kan kopen moet je geen armbandjes gratis weggeven sufferd. Toen zijn we maar weggelopen, terwijl we zelf nog maar even zijn gratis, gratis herhaalden. 🙂 Toch een minder prettige ervaring zoiets. In de stad kwamen we voortdurend dat soort lui tegen, dat was wel heel jammer.
We zijn een rondje door het oude gedeelte van de stad gelopen.

image

Hele leuke oude straatjes, waarvan je je de hele tijd afvraagt waarom ze ze toch zo smal hebben gemaakt.

image

Het was weer erg warm, we hebben 33 graden ergens zien staan. Lekker hoor, niks mis mee 🙂

Daarna zijn we naar een pleintje gelopen dat wat hoger in de stad lag, zodat we alles eens van boven konden bekijken. Daar was het ook nog heerlijk rustig, dus hebben we onze boterhammetjes daar op een bankje in de schaduw opgegeten.

image

Er snoepte een duifje van ons mee, hij zat lekker alle broodkruimeltjes op te pikken.
Na de lunch zijn we naar het aquarium gegaan. Dat schijnt best groot te zijn en het leek ons wel leuk.
http://www.youtube.com/watch?v=tOce2QWhnsg&rel=0&w=500
Ze hadden dolfijnen en zeehondjes en pinguïns, erg leuk allemaal.

image

Oh ja, en Nemo was er ook, die hebben we gevonden hoor. Samen met Dory en zijn andere vriendjes in een bak. Het was erg leuk om te zien allemaal.

image

Er was ook nog een visjes-aai-bak, dus ik heb ook nog een rog gekroeld. Hij vond het wel leuk volgens mij.
http://www.youtube.com/watch?v=IBGsqOUiykE&rel=0&w=500
Na het aquarium zijn we naar de camping teruggereden en is Jeroen weer op de fiets gesprongen.
Nu zitten we weer lekker bij de tent en gaan de boel een beetje inpakken. Eigenlijk was het plan eerst om gisteren goed al weg te gaan richting de Stelvio, maar daar is het volgens het internet slecht weer. En aangezien het hier zo mooi is, dachten wij we blijven nog maar effekes. Maar ooit moeten we toch naar huis, en dat kan niet zonder dat Jeroen de Stelvio gefietst heeft, dus morgen moeten we toch echt die richting uit.  Waarschijnlijk de laatste camping deze vakantie.

Reacties

2 reacties op “Genua”

  1. Elly

    Lekker he, dat weertje? Jullie genieten er met volle teugen van zo te zien. En gelijk hebben jullie!! Zoals mijn moeder altijd zegt: je kunt het niet overdoen, dus geniet ervan. Goh, wat gaat de tijd snel, alweer denken aan de terugreis. Maar eerst nog FIETSEN. En jij, lekker luieren en boekje lezen? Groetjes van Elly Aad en Danny.

  2. Elly

    Volgens mij zijn die straatjes zo smal vanwege de zon. Hebben de huizen meer beschutting.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder