Jeroen en Annette

Op vakantie

Portofino

Vanmorgen weer lekker uitgeslapen. Het slaapt prima tussen al die nederlanders. Hartstikke gezellig.
We hadden gisteren broodjes besteld bij het winkeltje en die heb ik opgehaald voor het ontbijt. Lekker verse broodjes met verse salami. Dat was een goed begin van de dag.
Rond een uurtje of twaalf zijn we vertrokken. We wilden bij Portofino kijken vandaag, daar zijn wat wandelingetjes die ons wel wat leken. Het was ruim een half uur rijden, dus dat viel wel mee. We zouden stoppen bij Paragi en dan verder wandelen naar Portofino. Toen we in de buurt van Paragi kwamen, zagen we veel auto’s langs de weg staan geparkeerd. We vreesden dat wij onze auto niet kwijt zouden kunnen als we te ver doorreden, dus hebben we de auto ook maar aan de kant geparkeerd, met een zijkant strak tegen de rots. Dat ging prima.
Daar zijn we de wandeling gestart. We werden over een mooi pad gestuurd dat langs de kust liep.

image

Het werd een hele mooie wandeling. We hadden steeds uitzicht op mooie plaatsjes langs het water en haventjes enzo.

image

Palmbomen, dure boten in het water en veel luxe en zon. Ergens halverwege kwamen we langs een huis waar een beest op de muur zat.

image

Hij kroop naar boven. Ik zei dat het een kakkerlak was. Maar Jeroen dacht dat die niet zo groot zijn. We hebben dus geen idee wat voor vies beest we hier op de foto hebben :-). Iemand?
Zo zijn we het pad afgeslenterd tot aan Portofino, waar we een lekker ijsje hebben gesnoept.
http://www.youtube.com/watch?v=qxK4mGLPKS8&rel=0&w=500
Al met al was het een lekker rustig dagje in een hele mooie omgeving.

image

Het water was ontzettend aanlokkelijk, maar ik had helaas geen zwembroekje mee, dus zwemmen ging niet. Anders had ik zeker een duik genomen in die mooie blauwe zee!
Toen we terug bij de tent waren is Jeroen natuurlijk nog even op de fiets gesprongen.
Gisterenavond toen we na het eten bij de tent kwamen, waren er allemaal vuurvliegjes. Ik weet dat ik ze vroeger weleens had gezien, maar dat is zo lang geleden, dat het verhaal bijna een mythe is geworden. Vliegjes die licht geven, yeah, right! Maar ja dus, een heleboel vlogen er rond de tent. Ze zijn nogal moeilijk vast te leggen op een foto, dus bewijs ga ik niet leveren ben ik bang 🙂 . Maar twas echt! 😉

Reacties

6 reacties op “Portofino”

  1. Elly

    Hoi Annette en Jeroen, Wat een prachtige foto’s!!! Kan me voorstellen, dat jullie hebben genoten. Aad denkt, dat het soort kever is. Lekker duidelijk he? Nou, tot morgen. Geniet ervan.

    1. Haha ja dat is lekker duidelijk. 🙂 🙂 Het was daar inderdaad erg mooi en lekker. Heel veel hagedisjes gezien ook. Leuk hoor. Tot later weer!

  2. Elly

    Aad zegt, dat het een Franse Langpoot kever is, die jullie mee hebben genomen naar Italie.Omdat ie gek is op olijven. Nou jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Nou, er lag wel een olijf op het.muurtje dus het zou best kunnen! Hahaha

  3. Jos Polhaar

    Heee Koersies!!!
    Dus het bevalt wel tussen die Hollanders? Wie had dat gedacht…..straks gaan jullie nog samen aan de BBQ haha 😀
    Maar het ziet er allemaal wel erg leuk uit daar zeg. Leuke baai en strak blauwe luchten op de foto, mmmm, lekker hoor. Misschien iets voor ons volgend jaar, deze regio. Hoe is het eten daar? Alles met kaas of zijn er ook nog alternatieven?
    Wat die bug betreft, het lijkt me geen kakkerlak, die hebben niet zo’n smal bovenlijfje. Maar wat het wel is…..geen idee…en vuurvliegjes ken ik alleen uit de Donald Duck 😀 dus eh……zie je ze vliegen ofzo :). Ik wil wel bewijs!
    (kan ook mijn gebrek aan biologisch talent zijn, denk het wel eigenlijk 😉 , zit em alleen in het “bio”-deel hoor anders kan ik beter een ander vak kiezen…. :$ )
    Nu begin ik te zwetsen dus ik stop……haha…tot blogs!!

    1. Hahaha Jossie, ja hartstikke gezellig tussen al die nederlanders! Echt voortdurend lekker feesten 🙂 Ik denk niet dat we er ooit achter zullen komen wat voor beest het was. Maar durf je nog wel hierheen dan, met die vieze beesten? 😉 Lekker hoor hier, maar ik ben toch bang dat dit onder Italië valt en, zoals jullie uit ervaring weten, Italië = kaasie. Helaasie 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder