Jeroen en Annette

Op vakantie

Klein wandelingetje

Vandaag hebben we maar heel weinig gedaan. Voor ons doen dan hè…

We hebben deze keer echt lekker uitgeslapen. Jeroen stond op en ik dacht nou, ik tuk nog even door. Bleek het inmiddels half tien te zijn. Toen ben ik toch maar opgestaan. Jeroen had niet echt lekker geslapen en dat kwam omdat ik steeds lag te hoesten. Ik heb hete snoepjes mee en probeer zo veel mogelijk te drinken maar toch heb ik regelmatig een kriebel die niet weg wil.

We zijn gaan ontbijten en dat was inderdaad net zo uitgebreid als het diner gisteren. Tess, ik zou zeggen toch wel net zo uitgebreid als in Oslo… Dat zegt wat hè!

Ik stond bij de Indische dingen te kijken en toen kwam de kok naast me staan. Die zei dat hij wel even uit zou leggen wat het allemaal was. Ik koos twee gerechten en vond het erg lekker. Dat zei ik later tegen een ober en hij zei ik zal de kok even roepen en dan kan hij morgen speciaal voor jou een Indisch ontbijt maken. Dus even later kwamen ze beiden aan tafel staan en zei de kok dat hij dat inderdaad morgenochtend voor me zou doen. Wat een verwennerij zeg! Ik ben heel benieuwd.  Als het maar niet te pittig is haha.

Na het ontbijt hebben we nog lekker zitten rommelen op de telefoon. We kwamen terug van het ontbijt en toen lag er een lief hondje in onze slaapkamer. Erg schattig.

We zijn onze zwemtenue aan gaan doen omdat Jeroen graag wilde kajakken. We hadden even nagevraagd of dat kon en het was inderdaad mogelijk, zolang het weer goed bleef. We kregen een tweepersoons kajak uitgereikt en zijn de zee op gevaren. Want kajakken in de golf van Oman moet je ook een keer gedaan hebben in je leven, nietwaar? Er was een boog in de rotsen waar we heen wilden varen. Toen we er waren bleek dat we eronderdoor konden en via de andere kant om het eiland heen weer terug konden varen. Dus dat hebben we gedaan, het ging best lekker. Jeroen zat niet zo goed maar dat mocht de pret toch niet drukken.

Toen we weer in de buurt van het strand waren ben ik uit de kajak gesprongen om te kijken of ik er ook weer in kon klimmen. Dat lukte. Geinig.

Eenmaal uit het water zijn we er eigenlijk meteen weer ingesprongen. We douchten het zoute water van ons af en gingen al drijvend op een band door de “wildwaterbaan”. Lekker een beetje hangen en relaxen. Ergens halverwege hebben we beiden geprobeerd de ander te verzuipen, tot grote schrik van de lifeguard. Het is niet gelukt, maar ik heb wel gewonnen. Alhoewel de meningen daarover misschien een beetje verschillen…

Zo door de dag heen zagen we telkens een stel dat ons opviel. Zij droeg een hijab en hij een korte broek en T-shirt. Dat is dan toch wel totaal onbegrijpelijk hoor! Hoe kan je denken dat dat goed is en zo bedoeld was ooit? Het contrast was zo groot. En ik vond die hoofddoek af en toe al bloedjeheet, laat staan zo’n hijab. Niet te doen. En slecht te verkroppen ook…

Toen we het drijven en ravotten zat waren klommen we op de kant en op een ligbed. Daar zijn we opgedroogd en hebben we de kleding die we droegen uitgehangen. We zijn duidelijk de Tokkies van het hotel, want even later kwamen ook het brood, de Nutella en het reisbestek tevoorschijn.

Na deze prima lunch zijn we naar de kamer gegaan om ons weer aan te kleden. Het was pas één uur en we hadden al best veel gedaan voor ons gevoel. We zijn nog een wandeling gaan maken terug de weg op. Dit hotel ligt op een terrein samen met twee andere hotels.   Het was dus een stukje wandelen naar de weg, maar het was heerlijk weer en de omgeving is nog steeds prachtig dus het was een mooie tocht van ongeveer vijf kwartier. Lekker even hobbelen. Jeroen heeft een klein omweggetje gemaakt.

Na de wandeling zijn we op de kamer gaan chillen. Ik viel uiteindelijk ook nog even lekker in slaap. Daarna was het tijd voor het diner, Arabische avond bij één van de twee andere hotels. Wederom een heerlijk buffet met live muziek. Daarna naar de kamer en lekker slapen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Klein wandelingetje”

  1. Barbara Stam-vanderKooij

    Ziet er geweldig uit, mooi land! Volgens mij zeker de moeite waard, geniet nog

    1. Dank je wel! Het is prachtig 😄

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder