Jeroen en Annette

Op vakantie

Jebel Shams

Vanmorgen hebben we lekker rustig aan gedaan..

Jeroen had het plan opgevat om achter de tent de hoogste berg van Oman op te wandelen. Ik had meer zin om vooral niks te doen, en zo geschiedde.

Om negen uur vanmorgen ging Jeroen op pad.

Ik bleef dus lekker in de tent. Eerst even wat lezen, in het zonnetje zitten, weer wat lezen. En toen waren er opeens twee mensen in mijn achtertuin. Ze zaten denk ik te wachten op vervoer en vonden het nodig om dat op mijn bankje te doen.

Hele vreemde actie. Maar toen ik uitgebreid ahum zei, wisten ze niet hoe snel ze weg moesten gaan haha. En toen kon ik weer op mijn gemakkie verder keutelen.

Jeroen deed er 6 uur over, toen was hij weer terug. Het was behoorlijk pittig geweest onderweg, ondanks dat hij gisteren telkens zei dat dat toch wel mee moest vallen. Hij heeft prachtige uitzichten gezien, Prekestolen in het kwadraat zei hij, echt indrukwekkende afgronden weer. En hij was bijna niemand tegengekomen.

Samen keutelden we verder tot het tijd was voor het diner. Dat is hier in een grote zaal met veel mensen en veel herrie. Gisteren was het erger, echt heel veel mensen en heel veel herrie. Vandaag viel het nog wel een beetje mee.

Na het eten zijn we lekker gaan chillen in onze tent. Lekker slapen, morgen een grote tocht voor de boeg naar ons laatste hotel. Ik heb vanmorgen nog nagevraagd welke route we moesten volgen. In de reisinformatie staat namelijk dat we een weg moeten volgen waar we flink de 4×4 nodig zullen hebben. Maar de routeplanner neemt een heel andere route, dus ik wilde weten welke kant we nou op moesten. Er stond bij de receptie een traditioneel geklede man op en die vertelde me dat het morgen weer gaat regenen en dat we toch echt gewoon om moeten rijden. Die 4×4 route is te gevaarlijk met regen zegtie. Nou weet hij natuurlijk niet hoe ongelofelijk goed wij kunnen rijden 😅, maar we volgen toch zijn advies maar op. Lange rit dus.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Jebel Shams”

  1. k.j. koers

    Hoe hoog was nu het hoogste punt van Oman ? En onderweg weer vele mooie foto’s kunnen schieten. Oman is wel een verrassend mooi land.

    1. Het is iets meer dan 3.000 meter hoog, 3.009 ofzo zegtie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder