Jeroen en Annette

Op vakantie

Le Boréon

Vandaag hebben we weer lekker uitgeslapen. Om half tien zijn we pas opgestaan. Even lekker in het zonnetje wakker worden en daarna even wandelen naar het dorpje om boterhammetjes te kopen.
Wat een ontzettend leuk dorpje is dat zeg! Had ik al verteld dat we in Saint-Martin-Vésubie zitten?

image

Van een afstandje ziet het dorpje er al geinig uit.

image

Maar als je er dan doorheen loopt, loop je door allemaal hele kleine straatjes, heel smal.

image

Dit straatje was echt middeleeuws. Het had houten deuren met een ronde bovenkant. En van die kloppers eraan, ik kon me nauwelijks bedwingen. Geef je een flinke ram op de deur met die klopper, gaat hij al piepend en krakend langzaam open en erachter staat een doodeng stokoud krom gerimpeld kereltje je geniepig aan te kijken. “Mot je?” Dat idee.

Erg leuk dus om doorheen te wandelen. Minder om boodschapjes te doen want er waren maar heel weinig winkeltjes en wat er wel was, was piepklein.
Terug bij de tent hebben we lekker even wat brood gegeten.

image

Daarna zijn we op pad gegaan, er is in de buurt een mooie waterval die we wilden bekijken. Jeroen ging op de fiets, ondanks mijn waarschuwingen dat hij rustig aan moest doen.

image

Het ging eigenlijk heel goed. Telkens als hij me inhaalde lachte hij naar me, dat had ik deze vakantie nog niet meegemaakt! 🙂 Onderweg zagen we inderdaad een hele mooie waterval waar ik helaas met mijn telefoon geen foto’s van heb gemaakt. Wel met onze spiegelreflex, ook nog crea-bea met langere sluitertijden enzo, duurde toch nog wel effe voordat Jeroen weer langs kwam fietsen 😉
Eenmaal helemaal boven hebben we een kleedje meegegrist en zijn we ergens op een veldje lekker in de zon gaan zitten. Het was heerlijk rustig. Erg genoten.
Toen we er een tijdje zaten, hoorden we opeens wat gebrom en gerommel, Jeroen dacht dat er een brommertje naar boven kwam. Maar even later zagen we een varkentje onze kant op komen scharrelen. Helemaal in zijn uppie, hij schrok zich rot van ons en ging er meteen als een speer weer vantussen. Toen we terug kwamen bij de parkeerplaats zagen we er nog vier!
image

Wat kunnen die beestjes lekker luieren zeg, haha.
Eenmaal terug bij de tent zijn we gewoon verder gegaan met relaxen. Lekker in het zonnetje een beetje lezen en niks doen. Maarrrrrr, je raadt het al, dat werd Jeroen gauw zat! Dus een uurtje later zat hij alweer op de fiets en is nog een klein stukje omhoog gegaan.
Blijkbaar voelt hij zich weer goed 🙂
Morgen gaan we een “grote tocht” doen. Een flink stuk rijden door de omgeving. Ben benieuwd wat we allemaal voor moois te zien krijgen hier 🙂

Reacties

2 reacties op “Le Boréon”

  1. Elly

    Inderdaad een heel leuk dorpje, zo te zien. En dan die varkentjes!!!!! Fijn, dat weer beter gaat Jeroen. En zo te zien hebben jullie lekker weer. In Rotterdam was daarnet een hoosbui. Bioscoop ontruimd en heel veel water overlast. Niet normaal meer!!! Missscchien wordt het hier nog wel een keer zomer. Je weet maar nooit. Nu ga ik Oekraine-Zweden kijken. Tot schrijfs!!!!!!!!

  2. Jos Polhaar

    Haha, er schuilt duidelijk geen varkentje in Jeroen 🙂 Fijn dat het weer beter gaat.

    Watervallen blijven toch altijd leuk hè. Ik heb er al zoveel gezien maar ze moeten toch steeds weer op de foto, heerlijk. Die foto’s zien we wel weer in jullie volgende vakantieboek….en voor morgen weer veel plezier gewenst!!!

    Groetjuzzzzzz

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder