Jeroen en Annette

Op vakantie

The Three Villages

We zijn vanmorgen niet al te vroeg opgestaan. We hebben ook niet zo heel lekker geslapen want er was gisteravond nog best wat herrie in het kamp. Mensen die nog zaten te eten en kletsen tot best wel laat.

Na het ontbijt hebben we onze spullen gepakt en zijn we uitgecheckt. Ik vond het leuk om nu te rijden omdat ik dat nog nooit gedaan had over het zand. Dus lekker tuffen met dat ding.

Hij heeft veel instellingen voor rijden op gekke ondergrond. Sowieso heeft ie altijd 4wd aan staan. Maar je kan ook instellen dat hij low gear aan houdt, of juist high gear. En ook dat hij zelf een bepaalde snelheid aanhoudt. Dan tuft hij met gestage “tred” een duin op bijvoorbeeld, en heb je minder kans dat je vast komt te zitten. En dan kan je ook nog zeggen dat hij strakkere bochtjes moet maken. En mocht je dan toch vast komen te zitten, dan heeft hij nog een instelling dat hij de wielophanging of weetiketwat los laat zodat je makkelijker loskomt. Nou, dat heb ik dus allemaal niet gebruikt haha. Was niet nodig, het was gewoon tuffen over de weg. Vlak nadat we vertrokken zijn we nog even gestopt bij twee kamelen. Even kroelen…

Eenmaal op de gewone weg zijn we gestopt bij een tankstation. We hebben getankt, hij was ongeveer half leeg. Ik vond al dat het heel langzaam ging, maar dat klopte wel. Er ging namelijk nu al meer dan 70 liter in de tank. We kunnen er dus een aardig eind op tuffen. Een mannetje vulde de tank netjes en daarna vulde hij ook onze banden weer naar 35 bar.

We reden verder richting een wandeling die we wilden doen. Three Villages heette hij, ik weet niet meer welk plaatsje het was. Ik kan hier ook de plaatsjes niet zo goed onthouden, net als in IJsland. Maar hier vooral omdat ik ze invoer in de navigatie en dan tuffen we erheen. Ik hoef helemaal niet op te letten verder of op de borden te kijken.

De wandeling was heel leuk, je raadt het al, langs drie dorpjes. Het was een prachtige omgeving, en ik vraag me dan altijd ontzettend af wat de mensen in zo’n dorpje de hele dag doen. Bij deze dorpjes was het dan nog wel ietsje duidelijker, ze telen rozen en verzamelen de blaadjes voor rozenwater en parfum enzo. Maar dan zit je wel in de middle of nowhere. Lijkt me wat saai, op de prachtige omgeving na dan. Maar goed, omdat zij dat doen kunnen wij door de mooie dorpjes wandelen. Het was best een pittige wandeling, een eind omlaag en dan weer omhoog. En daarna weer terug, hetzelfde nog een keer. En de wandeling werd nog iets zwaarder omdat we (ik, volgens Jeroen) een paar keer verkeerd liepen. Dat was dan de charme van vooraf niet al te goed kijken waar je heenmoet, zei Jeroen. Lekker dan.

Maar goed, de wandeling was dus erg mooi. Het is wel weer een prachtige bestemming hoor, Oman. Tenminste weer een beetje uitdagend voor onze reishartjes 🤩

Na de wandeling was het niet meer zo heel erg ver naar het hotel. En dit is opeens een heel chique hotel, waar we twee nachten mogen blijven. Het mooie is dan, je wordt binnengehaald door iemand. Die neemt je mee naar een bank en dan mag je daar gaan zitten. Dan krijg je eerst een handdoekje voor je handen en je gezicht. En daarna krijg je wat te drinken, in dit geval bijzondere koffie met dadels en tahili (ofzoiets. Sesam met olijfolie). En intussen gaat die man je inchecken, vraagt om je paspoort en zorgt dat je een kamersleutel krijgt enzo. Zit jij intussen lekker je koffie op te drinken hahaha. Tiswat. Daarna gaat hij helemaal uitleggen wat er in het hotel allemaal is en wat je er kan doen. Waar je kan eten en waar het zwembad is enzovoorts. En dan loopt hij naar je kamer, waar je koffers dan al zijn, of bijna aankomen, en dan legt hij alles in je kamer uit. En deze kamer en dit hotel mochten er zeker zijn!

Nadat we een poosje op het terras hadden gezeten, ging Jeroen nog weer even op zoek naar een mooi uitzicht. En dat vond hij met de ondergaande zon.

Vervolgens zijn we gaan eten. Het was een Turks restaurant bij het hotel en we hebben heerlijk gegeten. Daarna kwamen we terug op de kamer en was de turn-down service geweest. Bedje lag open en slippertjes stonden klaar 😅.

Daarna volgde een zoektocht naar de juiste knoppen. We hebben inmiddels alle lampen uitgekregen, maar we weten eigenlijk nog niet hoe het precies werkt. Aan mijn kant van het bed zitten vier lichtknoppen en drie ervan doen niks. Eentje verzorgt een klein lampje in de badkamer zodat je de wc kan vinden. En dan zijn er nog vijf andere knoppen waar we willekeurig op gedrukt hebben tot alles uit was.

Lekker slapen nu!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “The Three Villages”

  1. k.j. koers

    We hebben weer veel mooie foto’s en filmpjes gezien. Het is wel een mooi land ondanks dat er zo veel zand is .Maar ook het zand is wel bijzonder om te zien en (voor jullie) om er in te rijden en lopen.
    Aan de Laan van Kerschoten zijn er geen opvallende dingen Noa ligt regelmatig op de vensterbank of in zijn poef en Bobo moet soms onder bank vandaan gehaald worden. Geniet van jullie bijzondere vakantie.
    pap/mam

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder