Jeroen en Annette

Op vakantie

Barcelonnette

Vanmorgen werden we wakker met.stromende regen op de tent. Wel een heel gezellig geluid. Maar niet echt motiverend om het bedje uit te komen. Maar dat hoefde ook niet, het is tenslotte vakantie. Dus om een uurtje of tien zijn wel opgestaan. Het was toen nog steeds aan het regenen. Alles was goed droog gebleven binnen, dus die vuurdoop hebben we weer gehad voor dit jaar.
Na een ontbijtje en een beetje thee, hebben we eerst nog even rustig zitten lezen in de tent. Maar al snel werd Jeroen weer onrustig en stalde hij voor om even naar het dorp te wandelen. We moesten sowieso nog boodschapjes doen, dus dat kon dan meteen.
Het dorpje was een stukje lopen langs het water achter de camping. Ik denk twintig minuutjes ofzo en dan waren we wel in het centrum. Jeroen was nog niet zo heel fit, dus toen we daar aangekomen waren, hebben we eerst een tentje uitgezocht om lekker even te eten.

image

Midden op het dorpsplein was een restaurantje dat ons wel aansprak. Daar zijn we lekker een uurtje gaan zitten. Het zonnetje brak inmiddels een beetje door.
Na het eten zijn we aan de andere kant van het dorp de berg op gehobbeld. We bekijken graag alles van boven 🙂

image

Als het goed is staat de camping op de foto, maar ik denk niet dat je hem ziet. En ik al helemaal niet op dit kleine telefoon schermpje.
Nadat we wat fotootjes hadden gemaakt, zijn we weer naar beneden gegaan richting supermarkt. Wel kwamen langs een pleintje met een typisch frans tafereel: een stel oude mannen aan het jeu-de-boulen (hoe schrijf ik dat?) Heleboel bankjes eromheen waarvan wij er snel eentje bezetten.

image

Daar hebben we lekker een poos zitten genieten van deze stoere oude mannen. Tenminste, “stoer” dat vonden ze vooral zelf 🙂 Ze waren best goed in het spelletje, dus ook vast al wel even met pensioen.
Toen we weer wat uitgerust waren zijn we boodschapjes gaan doen. In de supermarkt kwamen we een lekker. Chocoladetaartje tege die ons uit stond te dagen. Dat konden we natuurlijk niet op ons laten zitten, dus die hebben we lekker opgepeuzeld.

image

Nu zijn we lekker op de camping aan het hangen. Onder druk van Jos heb ik de hangmat afgestaan 😉 aan Jeroen en die ligt er nu heerlijk in bij te komen. Veel hoesten, misschien toch van de koude sneeuw wandeling. Geen idee. De bedoeling is om morgen weer een fikse wandeling te gaan doen, maar of dat wat wordt met Jeroen zo? We zullen zien.
En Jeroen had het ook over een of ander voetbal toernooi ofzo? 😉 Dat gaat vanavond beginnen en hij wil de eerste wedstrijd wel zien. Dus dan gaan we naar de camping kantine en daar maar even voor de.buis hangen. Hopelijk zijn er dan geen andere mensen die iets anders willen kijken…

Reacties

2 reacties op “Barcelonnette”

  1. Elly

    Hoi Annette en Jeroen,

    Al met al toch wel een lekker dagje. Hoe blijven jullie zo slank met al dat heerlijke eten! Die taartjes, jammi jammi!!! Ben een beetje jaloers (nee hoor). Maar ik zeg maar zo:geniet ervan!!! Ik hoop, dat Jeroen snel opknapt. Nou, veel plezier vandaag en we horen (lezen) wel hoe het is geweest.
    En NIET vergeten, vanavond om 18.00 uur speelt Nederland tegen Denemarken! Spannend. Ja ik volg ALLE wedstrijden, Aad niet hoor. Wel die van Nederland. Maar hij kijkt liever een spannende detective.

    Groetjes van Elly

    1. Jaaaaaa, we hebben gekeken hoor! Gaan ze verliezen tssss. Ook stom. Wat leuk dat je alles kijkt. Als Jeroen de kans krijgt doet hij dat ook hoor 🙂 Echte sportfanaat! 🙂 Wij gaan nu ook nog even Duitsland – Portugal kijken. Ben benieuwd…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder