Jeroen en Annette

Op vakantie

Snorkeldesnorkel

Ennnnn weer een dagje relaxen! Nou ja zeg, we hebben niet vaak zoveel rust tijdens een reis geloof ik 😀

Uiteraard zijn we vanmorgen vroeg opgestaan. Jeroen had de wekker vroeg gezet omdat we graag een Lionfish wilden zien. De gids had gisteren verteld dat er eentje bij de jeddy in de buurt zat en dat het dan nog wel een beetje eb moest zijn. En eb is het vroeg in de morgen.

We gingen uit bed, ik at wat en daarna gingen we op pad met onze snorkelspullen. We liepen naar de jeddy en gingen daar het water in. We zwommen eromheen maar overal waar we keken was zand. Als een zandverstuiving maar dan onder water, er was echt niets te zien. We vonden ook het rif niet. Dus na een half uurtje ploeteren zijn we er maar weer uit gegaan. En net op het moment dat ik genoeg zag om de bodem te kunnen zien, tien meter van het strand ofzo, zag ik een Stingray wegschieten! Toch nog wat leuks gezien!

Ach, een ochtendsportsessie is ook best lekker. En daarna ben je dan wakker en kan je dingen gaan doen. Of niet natuurlijk. We hebben heerlijk zitten rommelen in het huisje, ik heb nog een tukkie gedaan. Toen ik weer wakker was zijn we weer naar het strand gegaan. Verderop was nog een rif en Jeroen wilde daarheen zwemmen. Ik had niet zoveel zin meer om weer het water in te gaan, dus ik heb op een kleedje op het strand mijn luisterboek zitten luisteren.

Jeroen is gaan snorkelen, eerst recht voor me, maar daar was niet heel veel te zien zei hij. Daarna schuin verderop, en daar was wel een mooi rif te vinden. Hij heeft prachtige visjes gezien weer, grote scholen, lange vissen, korte vissen, van alles door elkaar.

Na een tijd poedelen kwam Jeroen er weer uit.

We zijn teruggekeerd naar het huisje en hebben wat gerommeld. Ook nu weer had Jeroen nog zin om te snorkelen en ik nog steeds niet. Dus ik ben in het huisje gebleven en heb wat gelezen en gestudeerd terwijl hij het water weer indook. Ik begon me net een klein beetje zorgen te maken toen Jeroen weer terugkwam. Hij had het heel koud, was ook anderhalf uur in het water gebleven. De rest van de dag bestond weer uit een beetje rommelen, relaxen en af en toe wat voor je uit staren. Een heerlijk rustige dag.

Morgen verlaten we dit eiland weer en gaan we naar Exmouth. Ik ben erg blij dat we de tours hebben afgezegd want ik zou er echt geen zin meer in hebben. Al dat water… We gaan er vast nog een paar keer snorkelen, maar dan lekker precies zo lang en zo ver als we zelf willen. Ik kijk ernaar uit!

Reacties

2 reacties op “Snorkeldesnorkel”

  1. Wel dringen tussen al die strandgasten!! (sorry, ik weet niets zinnigers te zeggen….. 🙂 )

    1. Hahaha 🤩🤩

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder