Jeroen en Annette

Op vakantie

Rit naar Monkey Mia

We hadden best een lange rit voor de boeg, dus we zijn er weer op tijd uit gegaan. Bij het ontbijt dacht ik weer met het machientje pancakes te kunnen maken, maar dat mislukte jammerlijk. Het apparaat werkte niet, dus toen heb ik maar wat boterhammen geroosterd. Toen ik klaar was met het ontbijt zei de dame dat ze het apparaat gerepareerd had en dat de pancakes onderweg waren. 🤦🏼‍♀️. Die heb ik toen ook nog maar opgegeten.

We reden eerst naar Hawks head, waar een mooi uitzicht was. Ik was dolblij met mijn netje en petje, het geeft gewoon veel meer rust als je niet telkens een stel vliegen in dreigt te slikken. Ik kon nog meer genieten van wat ik zag.

Daarna kwamen we bij Ross Graham, ook een uitzichtspunt. Daar waren helemáál veel vliegen dus toen was ik nog blijer haha. Er stond een mooie vogel bij het water.

Nadat we een uurtje gereden hadden, dachten we laten we maar een parkeerplaats opzoeken. Even uitrusten voor we de rest van het stuk rijden. Nou, het duurde tien minuten en toen hadden we nog geen parkeerplaats gezien. Maar wel een bord met “don’t drive tired”. Ja hallo, maak dan parkeerplaatsen! 🤣.

We reden door naar Hamelin pool, waar ze weer zo’n superzout meer hadden met bijzondere bultjes erin. Er was een stijger waar je niet overheen mocht. Die was met de cycloon een tijdje geleden helemaal stuk gegaan. Planning was om deze in 2022 gerepareerd te hebben. Dat was dus duidelijk niet gelukt 😄. Er was ook een ruïne. Stenen gemaakt van de schelpen die daar op het schelpen strand lagen. Grappig om te zien dat er dan gebruik gemaakt werd van wat voorhanden was.

Bij Shell beach zijn we ook weer even gestopt. Dat was een leuk schelpen strand waar het bloedheet was. Er zaten nog mensen te zonnen ook, ik begrijp niet dat ze het volhielden, wand ook hier waren weer veel vliegen. Toen ik verder reed zat er een vlieg op het stuur die ik dood wilde slaan omdat hij ons de hele tijd al lastig viel. Toen drukte ik dus op de toeter 🙈

Uiteindelijk kwamen we na een lange dag rijden aan bij het resort, Monkey Mia. Het is best een druk resort en we verblijven hier drie nachten. Benieuwd hoe dat gaat bevallen. Zodra we in de kamer waren hebben we onze zwem en snorkelspullen aangedaan en zijn het water ingedoken. Dat was wel even heel lekker. Het water was wel weer koud, dus hijg puf bibber als je doorkomt maar dat was nu wel verfrissend. Er was onder water maar heel weinig te zien, maar toen we een tijdje aan het dobberen waren, kwamen er twee dolfijnen vlak langs ons zwemmen! 🤩 Het was echt maar op vijf meter afstand ofzo en we hoorden ze ademen. Zo schattig.

Ik kreeg het koud en ben er weer uit gegaan. Jeroen kwam vrij snel achter me aan. We zijn gaan eten en nu liggen we lekker op bed te chillen. Morgenochtend gaan we nog iets doen met dolfijnen geloof ik, en daarna hebben we lekker een dagje niks. Daar is het wel tijd voor, want Jeroen is doodmoe na die rit. Volgende keer moet ik ook maar stukken gaan rijden. We zijn deze afstanden nu beiden niet meer gewend.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder