Jeroen en Annette

Op vakantie

Rit naar Cervantes

Vanmorgen ging de wekker om acht uur. We hadden een dagje tuffen voor de boeg.

Na het ontbijt zijn we uitgecheckt en op pad gegaan, eerst naar Sietske toe. Na een kort ritje kwamen we bij haar huis aan. We konden het niet helemaal goed zien omdat er een groot hek voor zat. Maar het ziet eruit als een lekker plekje. Toch heel leuk om dat gezien te hebben en te weten hoe ze erbij zit daar in Perth.

We reden door en kwamen langs Yanchep Nationaal Park, waar ze Koalas en kangoeroes hebben. We keken er erg naar uit om die te zien. We zijn een rondje gaan wandelen daar, eerst door het parkje waar drie Koalas zouden wonen. We vonden er eentje die vooral zijn grote pluizige rug aan ons toonde. We hebben hem gezien, maar het had net zo goed een hele grote luiaard kunnen zijn. Of een boomklimmende kangoeroe. Iets met veel haar.

Na een stukje verder wandelen stonden we een boom te bekijken, althans, dat dacht Jeroen. Maar vlak achter die boom lagen twee kangoeroes heerlijk te relaxen! Och wat een schattige diertjes zijn dat! Ze keken ons eens aan en besloten dat we toch niet helemaal te vertrouwen waren, dus ze stonden toch maar op. Na een paar fotos zijn we verder gewandeld zodat ze lekker verder konden chillen.

Na dit kleine rondje zijn we doorgereden naar Nambung NP, waar ze pinnacles hebben. Onderweg kwamen we langs een lookout waar we weer een rondje konden lopen. We kwamen twee slangetjes tegen, waarvan we er eentje op de foto hebben kunnen zetten.

Dat was ook weer een mooi park we hebben eerst een rondje gewandeld en zijn daarna met de auto ook nog over het park gereden. Weg mooi en leuk om te doen. Een zandweg, dus Jeroen zette vol enthousiasme de 4WD aan en dat werkte 😄.

We reden daarna nog door naar Lake Thetis, een meer met 1,5 keer meer zout dan in de zee. Daardoor leven er wezentjes in die zorgen voor kalkafzetting waardoor er gekke bergjes in het water ontstaan. Geinig en bijzonder om te zien.

Het was nog steeds lekker warm, dus we liepen voor het eerst in lange tijd ’s avonds met zonder jas buiten. Erg fijn weer eens.

We arriveerden bij het hotel, waar we een appartement hadden met een woonkamer, keuken, slaapkamer en grote badkamer. En ook nog een hele grote televisie waarop Jeroen nu Australian Football zit te kijken.

Morgen weer een flink stuk rijden naar de volgende bestemming. Jeroen ziet een beetje op tegen de kilometers lange rechte wegen. Maar met een muziekje erbij redden we ons best.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder