Jeroen en Annette

Op vakantie

Perth

Vandaag was een rustig dagje Perth.

We zijn vannacht wel rond een uur of 1 even wakker geweest. Maar dat was waarschijnlijk meer jetlag dan de herrie. Hoewel Jeroen het wel over een snuivende medemens in bed had, maar dat was natuurlijk onzin. We zijn even op het balkonnetje gaan staan om naar de bedrijvigheid beneden te kijken en konden daarna vrij snel wel weer slapen.

We hadden de wekker op zeven uur gezet zodat we lekker lang van de dag konden genieten. Het ontbijt was behoorlijk eenvoudig, broodjes, hele grote croissants, wat yoghurt en huisgemaakte granola en dat was het wel. Lekker gesmuld, vooral van de heerlijke granola en daarna op pad gegaan voor een wandeling door de stad. We hadden eerst beiden nog een vestje aan, maar al vrij snel steeg de temperatuur naar een prettige hoogte en konden we die uittrekken. Rond de 28 graden was het vandaag.

De wandeling was lekker, ongeveer 11km, goed voor de blessure 🥴. Hij was een stuk minder pijnlijk dan in Dubai, dat is wel fijn. Nieuwe tape erop en gaan maar weer. Het was heerlijk rustig in de stad. Op elke hoek hebben ze een fonteintje gemaakt om uit te drinken. Dat was wel een feestje want de meeste fonteinen spuiten niet netjes een klein beetje omhoog. Het gaat elke keer net anders dan je verwacht, dus ik had elke keer overal spetters. 🤣. Ik begrijp trouwens niet waarom Jeroen daar nou zo vreselijk om moest lachen maar oké… 😇

Perth heeft lekker veel ruimte overal, het voelt vertrouwd om hier doorheen te lopen. Vooral langs de rivier is het fijn. Er vliegen ook mini ara’s in de stad,  ik geloof dat Jeroen deze niet zo spannend vond. Ze waren wel heel mooi.

Na de wandeling zijn we heel even terug naar de hotelkamer gegaan om wat spulletjes te pakken en wat koffie te drinken. Ik neem elke keer maar cappuccino, want de zwarte koffie die ze hier hebben vind ik niet zo heel smakelijk. Na de koffie zijn we naar de autoverhuur gegaan om onze bolide op te halen. Ook hier kregen we weer een kleine upgrade zei ze, altijd leuk. Het duurde wel een beetje lang voor we hem mee mochten nemen, mevrouw had problemen met de computer geloof ik. Uiteindelijk lukte het en kregen we de sleutels en een aanwijzing waar de auto moest staan. We verstonden haar allebei niet goed en liepen op goed geluk de garage in, met lichte tred de verkeerde kant op 😎👍. Na een beetje zoeken begrepen we dat we verkeerd zaten en zagen we iets terug dan toch de knipperlichten van een grijze suv oplichten. Gevonden.

Nu werd het spannend, we moeten hier natuurlijk links rijden. Dat is altijd even wennen. Jeroen reed en deed in de eerst poging richting aan de geven, de ruiten wissers aan. In de tweede en derde poging ook, maar daarna vond hij toch de juiste hendel.

We reden naar Freemantle want daar is het shipwreck museum, waar je een deel van de Batavia kunt bekijken. Dat was wel ontzettend bijzonder zeg! Uiteraard ging het veel over de voc en de Nederlanders, maar toch was het prachtig om nu in het echt de Batavia te kunnen zien. We hebben verschillende keren de replica in Lelystad bezocht, dus dit sprak ons wel aan. Heel leuk.

Na het museum zijn we nog door het dorpje gewandeld en hebben we wat gegeten bij een strandtentje.

Tijdens de wandeling zag ik toevallig een pand waar ze les gaven over de Anatomy Trains, een toonaangevende zienswijze in de massage wereld. Wat toevallig dat ik dat zie, ik heb het boek ook nog bij me! 🤩

Na het eten wandelden we terug naar de auto en zijn we weer naar het hotel gereden. Toen Jeroen de garage in reed vond hij het om onbegrijpelijke redenen nodig om nog even de ruitenwisser aan te doen. Het is toch, volgens hem, fijn om goed zicht te hebben als je een garage in rijdt… Jaja.

We zijn meteen wat koffie gaan halen en hebben die meegenomen naar het dakterras waar we nu lekker zitten te chillen. Morgen moeten we weer vroeg op en varen we naar een eiland hier in de buurt voor snorkel en fietsplezier.

Reacties

Eén reactie op “Perth”

  1. h koers-vogel

    dag Annette en Jeroen, De auto staat klaar en het avontuur Australië is begonnen. Geniet er maar goed van. In Apeldoorn gaat alles volgens plan. Bobo snuffelt overdag rond in de kamer en Noa zit soms op de tafel en mauwt als zij de tuin in kijkt, maar ze moet nog een paar weekjes wachten voor ze naar buiten mag. We hebben van de buren nog 2 cavia’s in huis, want ze zijn een paar dagen op een camping.
    Lieve groet, ma/pa

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder