Jeroen en Annette

Op vakantie

Dubai

Vanmorgen kregen we een luxe ontbijtje.

We hadden lekker geslapen en zaten op het terras lekker wat fruit te eten. Dat leek het vogeltje in de buurt ook wel wat, dus die jatte een appel van Jeroen’s bord.

Het hotel

Na het ontbijt zijn we rustig aan naar het grote winkelcentrum gewandeld dat hier om de hoek zit. Het heeft maar liefst 1200 winkels, we zijn er eentje binnen geweest haha.

Er was veel te zien, maar aan de andere kant ook eigenlijk weer niet echt. Het was gewoon een winkelcentrum zoals je dat in de westerse landen ook ziet. Alleen zat er hier af en toe een mannenjurkenshopje tussen. Ik probeerde Jeroen er nog eentje aan te smeren maar dat is helaas niet gelukt. Verder was er een indrukwekkend skelet van een dinosaurus, een waterval, een aquarium en een ijsbaan. Dat was dan wel weer heel bijzonder.

Toen we vanmiddag langs de fonteinen terugliepen, begonnen ze opeens te spuiten. Normaal gesproken spuiten de fonteinen alleen in de avond tussen zes en elf geloof ik. Het was wel duidelijk dat er deze keer een nieuweling achter de knoppen zat die even wat uitprobeerde. We hebben hem Joessoef gedoopt.

We zijn teruggegaan naar het hotel en hebben daar lekker zitten chillen. Jeroen was dat uiteraard weer wat eerder zat dan ik, dus hij ging nog een rondje wandelen. Hij liep het winkelcentrum weer in en kon de weg terug bijna niet meer vinden.

In de avond zijn we weer naar de fonteinen gaan kijken, terwijl we genoten van wat in een foodcourt gehaald Indiaas eten.

Het is wel heel mooi met de lichies en de muziek erbij. De eerste serie was prachtig. Daarna zat Joessoef weer achter het knoppenpaneel want er kwamen eerst alleen lichtjes en muziek, de fonteinen lieten het afweten. Maar de keer daarna was weer prachtig.

Oh ja, wat ik nog bijna vergeet te vertellen is dat we ook nog de hoogste toren van de wereld in zijn geweest. We hadden vip-kaartjes voor vijf uur. Daarom mochten we de rijen overslaan en in één keer door naar de 148ste verdieping, 555 meter hoogte. De toren zelf is 828 meter hoog. Wat een uitzicht. We kregen wat lekkers aangeboden voor bij de Arabische koffie en konden even lekker op een bankje zitten. Dat vonden we een heel slecht plan want wij wilden uiteraard meteen genieten van het prachtige uitzicht. We hebben een rondje gelopen en veel fotos gemaakt. Er was ook nog een outdoor deck, het hoogste ter wereld, waar we dus buiten konden staan.

En heleboel fotos later zijn we gaan genieten van de koffie met het lekkere hapje. Daarna haalden we de Indiase maaltijd en zijn bij de fonteinen gaan zitten.

Een prachtige dag, al met al. Lekker rustig aan gedaan. Morgen gaan we lekker vroeg opstaan om van de “koelte” van de nacht te genieten tijdens een wandeling. Morgenavond stappen we in het vliegtuig richting Australië.

Reacties

2 reacties op “Dubai”

  1. Robert

    Lekker begin hoor, het lijkt verdorie wel vakantie!😄⛱️

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder