Jeroen en Annette

Op vakantie

Laugarbakki

Het was vanmorgen weer vroeg toen we wakker werden. De kamer was, zoals veel kamers hier in IJsland, erg warm. We hebben dus weer niet zo heel lekker geslapen.

Nadat de wekker ging zijn we naar het ontbijt gegaan. Daarna uitchecken en op pad. We reden naar Holar, een plaatsje waar ze een museum hebben over ijslandse paarden. Onderweg was het ontzettend mistig dus er was niet heel veel te zien.

Toen we er aankwamen zag alles er wel heel verlaten uit. Er stond een bordje dat er een café was, maar het café was dicht. Het museum was ook dicht en verder was er in het dorpje bijna niemand.

Best vreemd. Er was wel een leuke plaggenhut die je van binnen kon bekijken. Allemaal hele lage en kleine kamertjes en hartstikke tochtig. Maar wel grappig om eens te zien.

Verder waren er wat wandelingen in de buurt en Jeroen had toch al het plan opgevat om er eentje van te doen, dus toen hebben we dat maar doorgezet. Er was een wandeling met veel hoogtemeters, dat zag ik met mijn kuit niet zo zitten. Dus we zijn gesplitst, ik heb de route met lieve paardjes genomen, en Jeroen is naar boven gegaan.

We waren heel toevallig bijna tegelijkertijd weer terug bij de auto. Ik had het best koud want bijna niks gedaan, Jeroen stoomde tot de ruiten beslagen waren, haha. We hebben wat boterhammetjes gegeten en zijn verder gereden naar de volgende bezienswaardigheid, raad eens…. Een waterval! Het is toch niet te geloven hoeveel watervallen er hier zijn. We zijn een beetje watervalmoe, maar aan de andere kant, het is ook zo stom om ze voorbij te rijden. En ook deze was weer best heel mooi. Onderweg richting waterval zagen we nog een schapenverdeelstation dat druk in gebruik was op dat moment. Dus daar zijn we ook maar heel eventjes gaan kijken.

Na de waterval zijn we in één keer doorgereden naar het hotel. Ik heb tussendoor nog een klein beetje geslapen, er was toch niet heel veel te zien door de mist. In het hotel dacht ik nog even lekker verder te kunnen tukken, maar Jeroen had ontdekt dat er in de buurt zeehondjes waren, en die wilden we eigenlijk wel heel graag zien. Dus we zijn toch weer in de auto gesprongen op zoek naar de zeehondjes. Het was redelijk donker dus ze staan niet echt goed op de foto, maar ze waren weer heel schattig.

Eenmaal terug in het hotel hebben we lekker wat gegeten en daarna was het dan toch echt tijd om te gaan slapen…


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Laugarbakki”

  1. Henriette

    Het klinkt een btje ijsland moe. Geniet gewoon nog ff de laatste dagen en daarna flink met de zere benen naar een masseur. Lekkere blessure aan je kuit. Bah. Prachtige foto’s bijzonder mooi land. Knuffel en tot gauw

    1. Genieten doen we zeker. Vooraf denken we goh weer een dag. Maar aan het einde zijn we zo kader de indruk dat we blij zijn zoveel mooie dingen te hebben gezien.
      Maar ja we zijn wel een bietje moe haha. Overmorgenochtend terug naar huis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder