Jeroen en Annette

Op vakantie

Usavik

We zijn vanmorgen, na het uitslapen, naar de watervallen gereden. De eerste was de Selfoss.

We hadden de Dettifoss al gezien vanaf de andere kant, maar waren toen niet doorgelopen naar de Selfoss. Nu zijn we aan de kant van de Selfoss gestart en die was prachtig. De route met de auto ernaartoe was al erg mooi, even als het weer.

Na het bezoekje aan de Selfoss zijn we doorgelopen naar de Dettifoss. Het was een stukje wandelen naar de waterkant maar daar werden we getrakteerd op een schitterende waterval met een prachtige regenboog erboven. Wat een mooie waterval!

Er was nog een oudere dame die een grote tree niet op kwam. Haar man liep al een heel eind verderop en ze zei tegen Jeroen dat hij maar voor moest gaan, omdat ze haar breath nog moest catchen. Toen heeft Jeroen haar geholpen de tree op en toen kon ze weer door. Schattig ouder dametje en ze kon zo mooi toch die waterval zien.

Na de Dettifoss hadden we al vier kilometer gelopen. We reden door naar het begin van een wandeling van meer dan drie uur, dertien kilometer in totaal. Het eerste stuk was een beetje saai, hoewel het door de verandering ook wel weer leuk was. Maar het was toch zo ’n vijf kilometer lopen door het “bos ” voordat het eindelijk een beetje leuk werd.

Uiteindelijk kwamen we bij een canyon waar we prachtig uitzicht hadden. Daar hebben we even gezeten, het was lunchtijd en we hadden honger, dus we hebben ons rantsoen van een mars en een energiereepje opgegeten. Daarna zijn we doorgewandeld en toen werd de wandeling eigenlijk steeds leuker.

We kwamen langs een watervalletje in een valleitje, eigenlijk heel klein, maar heel bijzonder omdat het zo onverwacht was.

De rest van de wandeling was ook nog heel mooi, langs een horseshoe canyon, Jeroen liep de hele tijd naar de rand om foto ’s te maken en had het erg naar zijn zin. Uiteindelijk, toen we bijna weer bij de auto waren, kwamen we nog voor de keuze te staan of we via touwen naar beneden gingen en nog maar 0,6 km lopen, of niet via de touwen en dan een kilometer verder. Wij wisten het wel, we kozen de touwen. Leuk toch, beetje naar beneden slingeren als aapjes.

Na deze wandeling was mijn kuit weer boos op me. Hij deed behoorlijk zeer, mijn voeten trouwens ook. Dus we zijn in de auto gestapt en via prachtige uitzichten naar Husavik gereden.

In het dorpje hebben we eerst lekker in een grappig restaurantje gegeten. Daarna zijn we naar de supermarkt gegaan voor een broodje en wat lekkere dingetjes. Dan hoeven we niet meer op rantsoen onderweg.
Na het dorpje was het nog drie kwartier rijden terug naar het hotel, waar we lekker hebben zitten chillen op de kamer en daarna zijn gaan slapen. Prachtige dag met prachtig weer en veel stappen weer. We hebben zoveel geluk met het weer, de gids vertelde dat het de hele zomer slecht was geweest en dat het nu eindelijk weer wat lekkerder weer was. Precies als wij er zijn, heerlijk toch?!

En dan nu, na al deze mooie uitzichten, nog één prachtige foto die we onderweg van Husavik naar het hotel konden maken.

Reacties

2 reacties op “Usavik”

  1. Hans

    Vooral dat fotootje van Jeroen met dat dametje is erg lief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder