Jeroen en Annette

Op vakantie

Egilsstadir

Jeroen dacht gisteravond dat het misschien nog helder zou worden en dat hij dan achter het hotel nog wel even de berg op kon wandelen. Daarom stond de wekker op zes uur, want we hadden ook best een lange rit voor de boeg.

Toen we wakker werden was het best mooi weer, maar niet helder genoeg om meer uitzicht te hebben dan gisteren. Dus het extra wandelingetje voor Jeroen was meteen weer van de baan. En aangezien we toch wakker waren, zijn we maar opgestaan.

Na het ontbijt zijn we uitgecheckt en gaan rijden. Het was inmiddels half acht en best fris buiten. Na een tijdje zijn we even gestopt om op een kleedje wat te drinken. Er stonden ook wat ijslandertjes bij elkaar die we lekker geknuffeld hebben.

Daarna zijn we gestopt bij een vuurtoren om daar even te kijken. Echt veel was er niet te zien, maar de omgeving is mooi en het is lekker om af en toe even uit te stappen.

In een dorpje zijn we gestopt voor de lunch. We smeerden weer een broodje met pasta, het brood kan hier verrassend lekker zijn.

Nadat we langs een waterval waren geweest, zijn we doorgereden richting ons volgende hotel. Een deel van de weg was niet meer geasfalteerd, maar er lag gravel. Jeroen had meteen weer lol in het autorijden, het gaf wat meer uitdaging dan die lange rechte asfaltwegen steeds. En je kan nog steeds 80/90 rijden over zo ’n weg, dus hij tufte lekker door. Op een gegeven moment gingen we ergens een fotootje maken van de omgeving en toen zagen we een heeeeel traag autootje aan komen rijden over de weg. Die wilden we uiteraard niet vóór ons hebben, dus we zijn vlug naar de auto teruggerend en erin gesprongen. Toen we de weg op draaiden was de auto eigenlijk al zover dat we niet met goed fatsoen voor konden dringen. Maar we hebben het lekker toch gedaan, vlug de weg opgedraaid en snel weer lekker doorrijden.

Eenmaal in het dorp waar het hotel stond, zijn we wat koffie gaan drinken. Ik was er eigenlijk wel een beetje klaar mee, wilde wel naar het hotel. Ik heb ook best wat stukjes van de tocht zitten slapen in de auto, ik was moe vandaag. Maar na een hele dag rijden is het ook wel weer verstandig om nog even lekker wat te doen. Dus we zijn doorgereden naar een beginpunt van een wandeling van een uurtje. Het was een tochtje met 300 hoogtemeters naar een pas, waar je een prachtig uitzicht had. Er stond een fikse wind die ons om de oren blies en daar hadden we eigenlijk geen zin in. Maar we wandelden toch maar door, want ja, boven wachtte ons een mooi uitzicht. Helaas was er weinig te zien toen we boven kwamen, het uitzicht zat in de wolken. Maar de kant waar we vandaan kwamen was ook heel erg mooi, dus we genoten er toch van.

Na die wandeling zijn we teruggereden naar het hotel, waar we meteen gereserveerd hebben voor het diner. We waren rond zes uur in het hotel en zaten om half zeven aan de dis. Er was heel veel herrie in de eetzaal, dat was niet zo prettig. Maar het eten was lekker. Daarna zijn we nog weer een stukje gaan wandelen door het dorpje, een klein rondje langs de kerk. Er zijn hier geloof ik vier tankstations en verder woont er anderhalve man en een paardenkop. Aparte dorpjes hier, doet allemaal een beetje industrieel aan steeds, door alle ruimte die tussen de gebouwen zit. En het zijn ook geen gezellige huisjes ofzo. Maar goed, toch lekker gewandeld. Daarna terug naar het hotel, relaxen en lekker slapen.

Reacties

2 reacties op “Egilsstadir”

  1. Wat is het genieten om jullie belevenissen te lezen elke dag!

    1. Haha leuk dat je meeleest Joke!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder