Jeroen en Annette

Op vakantie

Kristinartindar

Het was tijd voor een fikse wandeling.

De wekker stond weer best vroeg, de wandeling zou een uur of zeven duren, dus we hadden voldoende tijd nodig. Gelukkig hadden we ook de hele dag. Alleen het weer wilde niet heel erg meewerken, het zag eruit dat het best een beetje zou gaan regenen.

Na een ritje van ongeveer een half uurtje kwamen we bij het beginpunt van de wandeling terecht. Daarna ging het omhoog, het eerste stuk wandelden veel mensen nog mee, maar na een tijdje lieten we bijna iedereen achter ons. We hadden een prachtig uitzicht op de gletsjer.

Na een fiks eind wandelen kwamen we bij de top van de berg. Ik durfde niet verder, omdat we niet zo heel goed zicht hadden, en ook omdat ik geen zin had om een spannend stuk te wandelen. Jeroen wilde heel graag wel naar de top, en is dus nog een stuk verder gewandeld. Hij heeft de top gehaald, zag nog een Fransman een pad kiezen dat niet echt veilig leek. Maar de man hebben we daarna niet meer gezien, mogelijk is hij naar beneden gestort. Het blijft spannend, zo ’n bergwandeling.

Op de terugweg naar beneden kwamen we nog langs een uitzichtspunt waar we helemaal niks konden zien. We moesten er wel om lachen. Daarna was het nog tien kilometer naar beneden wandelen tot we terug waren bij het startpunt, 17 kilometer in totaal voor mij, 19 voor Jeroen. Lekker hoor.

Bij het visitor centre zijn we maar even wat gaan eten. In het hotel is het zo schreeuwend duur dat het niet leuk meer is. Het visitor centre is ongetwijfeld ook duurder dan nodig, maar nog altijd goedkoper dan in het hotel. We waren bijna 50 euro kwijt voor een soepje, twee borden met eten en twee plastic bakjes toetje. Wat een geld. Maar ach, hoort erbij en wisten we van tevoren. En het is dan ook wel leuk om eenvoudige lokale tentjes uit te zoeken om te eten.

Na het eten zijn we naar het hotel teruggereden, waar we de beentjes lekker omhoog hebben gedaan. Ik had behoorlijk last van stijve spieren, Jeroen dacht na een paar uurtjes dat een wandelingetje nog wel lekker zou zijn. Dus die is wederom achter het hotel de berg op gelopen om de waterval van dichtbij te bekijken.

Toen hij terugkwam had hij het briljante idee om lekker in de bar nog even wat te drinken. Dus dat hebben we gedaan, wijntje, biertje, heerlijk. Daarna lekker slapen, morgen een flink stuk rijden.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder