Jeroen en Annette

Op vakantie

Gletsjer

We hebben vanmorgen maar eens lekker uitgeslapen. De wekker stond op half negen, anders zouden we te laat zijn voor het onbijt.

Na het ontbijt zijn we in de auto gestapt om naar diamond beach te rijden. Ik geloof althans dat het zo wordt genoemd. Ik moet bekennen dat ik geen enkele naam hier kan onthouden, zelfs de engelse niet 😀 . Het weer was heel goed vanmorgen, het zonnetje scheen en we hadden veel en goed uitzicht. We zijn als eerste gestopt bij een mooi uitzicht en zijn daar toch maar weer een rondje gaan wandelen. De bedoeling was eigenlijk om niet te wandelen, maar het was zo mooi daar. En ach, een stukje wandelen is altijd leuk.

Daarna zijn we doorgereden naar diamond beach, waar de ijsschotsen van de gletsjer, ik geloof dat het de grootste gletsjer van europa is, aanspoelen op het strand. Ziet er erg mooi uit en ook daar kan je lekker een stukje over het (zwarte) strand wandelen.

Na dat wandelingetje zijn we doorgereden naar het dorpje. Daar hebben we in een snackbar wat gegeten, frietjes en een burgertje. Het was gezellig, zo in een lokaal restaurantje.

Toen we dat ophadden zijn we teruggereden tot we weer bij een “trailhead ” aankwamen, waar we nog weer naar een uitloper van de gletsjer zijn gewandeld. Het was prachtig, maar intussen werd het weer steeds slechter. Op de terugweg begon het een beetje te regenen, maar we hadden toch gedaan wat we wilden doen, dus dat was niet erg.

We zijn terug naar het hotel gereden en daar hebben we even koffie gedronken. Na de koffie keek Jeroen naar buiten, zag daar een berg en een beetje blauwe lucht, en dacht hop, ik ga weer. Dus hij is achter het hotel nog even de berg op geklommen. Onderwijl heb ik me heerlijk vermaakt met een asociaal lange douche en lekkere crèmetjes. Toen Jeroen terugkwam zagen we een prachtige regenboog uit het raam, die heel lang bleef staan. Toen hij weer weg was, was dat het sein om na nog wat zappen weer lekker te gaan slapen. Rustig dagje was het vandaag!


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Gletsjer”

  1. mam/pap

    wat weer mooie plaatjes van jullie mooie reis. aan de Laan van Kerschoten gaat het rustig aan. Er vindt nog geen toenadering plaats , maar Noa kruipt niet meer weg en kijkt nieuwsgierig naar waar ik mee bezig ben en wiebelt soms met z,n staart. Bobo smikkelt nog steeds van zijn medicijn en eet z’n bakje leeg maar eet niet zoveel hooi. Groet

    1. Oh dus dat gaat steeds beter met Noa. En Bobo is zo’n schatje hè 😍
      Zo fijn om telkens even wat over de te horen ! En zo fijn dat jullie zo goed voor ze zorgen! 🥰

  2. hetty scherpenzeel

    Fantastisch wat een bijzondere mooie reis , en zo leuk hoe jullie het vertellen en laten zien! ik reis gewoon digitaal mee op vakantie geweldig ! nog heel veel plezier groetjes Hetty

    1. Het is inderdaad weer prachtig Hetty , en wat leuk dat je zo meegeniet! 🤩👍🏻

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder