Jeroen en Annette

Op vakantie

Puffins!

We hebben weer een prachtige dag achter de rug. Hij begon een beetje suffig. Daarna werd het niet minder suffig, maar het eindigde fantastisch en heel bijzonder.

Vandaag stond de wekker laat, om half negen zou hij afgaan. Uiteraard waren we om half acht al klaarwakker. Lekker rommelen op de telefoon in bedje tot het tijd was om op te staan. Op de planning stond een bootritje vanaf twee uur in de middag. Aangezien het gisteren al zo waaide, vroegen we ons af of het doorging. Gisteren kregen we van de IJslandse reisorganisatie al een berichtje met de vraag of we hun berichtje hadden ontvangen. Of ze nou bedoelden dat ze al eerder een berichtje hadden gestuurd of dat de vraag over datzelfde berichtje ging werd niet echt duidelijk. Vervolgens stelden we de vraag of de bootrit wel doorging en of ze misschien daarover een bericht had gestuurd, maar daarop hebben we geen antwoord meer gekregen. Best vreemd.

Na het lekkere gezonde ontbijt heb ik maar eens even gebeld naar de ribsafari lui en ze zei dat ze inderdaad niet zouden uitvaren, niet vanwege de wind maar vanwege de golven. Te gevaarlijk. Dat maakte dat de dag lui en leeg voor ons lag, voor mij een heerlijk idee, voor Jeroen horror 😀 . We vullen elkaar goed aan, blijkt maar weer.

We zijn gestart met een tripje naar de supermarkt. Het brood was op en we wilden wat cola en energiereepjes halen. Daarnaast zag ik een dagje met chips voor de buis wel zitten, dus dat hebben we ook gehaald. Huismerk paprika. Dat was allemaal vrij snel gedaan, we hebben zelfs met de zelfscan afgerekend, ik was er best trots op.

Eenmaal thuis heb ik de chromecast geïnstalleerd en ben de hele dag lekker voor de buis gaan hangen. Jeroen heeft ook lekker rustig aan gedaan, voor een minuut of tien, en is daarna gaan wandelen. Eerst een wandelingetje naar de kust om wat te doen te hebben. Hij vond er een bal die hij meegenomen heeft. Kan hij lekker voetballen. Ik ben zelf in de tussentijd weer eventjes in de hottub geweest, goed voor de spiertjes.

Voor het avondeten zijn we naar de pizzeria aan de overkant gegaan. Het was een vreemde tent, althans, van buiten gezien. Het leek wel of hij gesloten was. En binnen was het ook een beetje gekkig, een dartbord, overal stond reclame voor bier en er waren vooral tafels waar veel mensen aan konden zitten. De muziek stond ook best hard, rock was erop. De man die ons bediende kwam vragen of we wilden dat de muziek wat zachter ging, ik denk dat hij ons wat oud vond voor zoveel geluid. Maar we vonden het wel leuk. We hebben lekkere pizzaatjes gegeten en zijn daarna naar de kamer teruggegaan.

Na kort relaxen kreeg Jeroen weer de kriebels. Er was nog een berg waar hij nog niet opgeweest was, dus die moest bedwongen worden. Hij is een paar uur weggeweest en kwam met prachtige foto ’s weer thuis.

We zijn daarna meteen met de auto vertrokken naar dezelfde plek als waar we gisteren de puffins hadden gezien. We waren gisteren eigenlijk iets te vroeg en nu was het wat later, dus we wilden nog eens kijken. En dat werd een groot succes. Nogmaals, wat zijn die diertjes toch schattig. En wat waren het er veel daar! We hebben volop foto ’s en filmpjes gemaakt en werden aan het eind nog wat getrakteerd op een mooie zonsondergang. Toen we weg reden keken we de andere kant op, de kant die we de hele tijd eigenlijk genegeerd hadden, en daar bleek een regenboog te staan! Heel bijzonder. Ook die hebben we op de foto gezet. Ik vond het een emotioneel gebeuren, zo mooi was het.


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Puffins!”

  1. Robert

    Mooi hoor! Maar zie ik daar nu echt een pizza met patat erop? ?

    1. Jeroen en Annette

      Hahaha ja dat klopt! Raar hè? Maar wel lekker hoor!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder