Jeroen en Annette

Op vakantie

Watervallen

We hadden de wekker maar weer op kwart voor zeven gezet. Dat zijn we intussen gewend.

We hadden allebei niet goed geslapen. Ik weet niet echt hoe het kwam, maar we waren vaak wakker. Dus vroeg opstaan was daardoor geen ramp. Er stonden watervallen op de planning, dus na het ontbijt zijn we weer vol goede moed in de auto gestapt.

De Haifoss was de eerste waar we naartoe gereden zijn. De weg ernaartoe was best spannend, hobbeldebobbel. Er stond een bordje dat deze weg alleen geschikt was voor auto ’s met 4WD. Laten we die nou net hebben, wat een geluk toch weer. Jeroen vond het eerst een beetje spannend, hij was bang dat we een lekke band zouden krijgen en zat helemaal niet op zijn gemak in de auto. Maar na een tijdje ging dat een stuk beter en kregen we er lol in. Wat een gaten in die weg. En wat een mooie omgeving intussen.
De waterval was een topper, ik vond hem zelfs mooier dan die van gisteren. Zo mooi van hoog naar laag en niet zo breed, met een mist onderaan, ik vind het prachtig.

De volgende stop was de Gjain vallei. Die is wat minder bekend, maar wat een prachtige vallei is dat. We hebben daar een flinke tijd heerlijk rondgewandeld. Er waren best nog wat mensen, maar het viel mee met de drukte.

Na deze prachtige vallei zijn we doorgereden naar de volgende waterval, ik weet de naam niet meer. Ook dit was weer een mooie waterval. Er stonden tafeltjes met uitzicht op de watervallen, en het was etenstijd. Komt dat even mooi uit. We toverden het broodje en de chocoladepasta tevoorschijn en hebben weer lekker bammetjes gegeten.

Daarna was het tijd om de wandeling te gaan doen die we gisteren overgeslagen hadden. Het was een wandeling naar een poel waar je lekker in het warme water kon poedelen. Ongeveer twee uur wandelen, 4km heen en 4 weer terug. Ik vond het een heerlijke wandeling. Het weer was prachtig dus we hadden mooi uitzicht en de temperatuur was goed. Ook hier waren weer best wat mensen, zeker in de poel. Jeroen was het na een half uurtje wandelen eigenlijk al zat, hij vond het een beetje saai. Maar ik had lol, en Jeroen wilde sowieso de poel bekijken, dus we zijn lekker vlot doorgewandeld. Het valt me op dat ik best nog steeds een goeie conditie heb. Ik heb al een tijd geen cardio trainingen meer gedaan omdat mijn been niet mee wil doen. Maar met elk weekeind een kilometer of 16 wandelen heb ik blijkbaar toch voldoende training gehad om hier de bergen op te huppelen. Jeroen dartelt lekker om me heen, loopt wat vooruit, blijft wat achter en zo hebben we een boel plezier samen. Heerlijk!

Aan het einde van de wandeling waren we er wel een beetje klaar mee. En aangezien het allemaal naar beneden liep, is het het makkelijkst om je gewoon te laten vallen. Dus het laatste stuk hebben we best veel gerend 😀 . Ging lekker vlot zo, we waren razendsnel weer bij de auto.

Aangezien we van de inspanningen best honger hadden gekregen, zijn we een tentje op gaan zoeken in het dorpje vlakbij. Er was een eenvoudig restaurantje waar ze een burgertje en pizza ’s verkochten. Daar hebben we wat gegeten en vooral onze vochtvoorraad weer aangevuld. Het is dorstig weer, zeker als je zo ’n wandeling doet. Daarna zijn we terug naar het hotel gereden.

Het was hoog tijd om alle troep van ons af te spoelen onder de regendouche. Daarna was het tijd voor koffie, relaxen en het laatste stukje “we zijn er bijna”.


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Watervallen”

  1. mam/pap

    mooie beelden en filmpjes hebben we gezien. Zo te zien is het ook zomers op IJsland, dus extra genieten. De 2 thuisblijvers doen het rustig aan en eten hun bakjes leeg. De temperatuur is teruggezakt naar normaal,maar het blijft droog. Geniet er van

    1. Het weer is inderdaad prachtig maar vanaf overmorgen wordt het minder geloof ik. Ach, we redden ons wel.
      Fijn dat de thuisblijvers het goed doen😁

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder