Jeroen en Annette

Op vakantie

Kajakken

Vanmorgen weer vroeg wakker. Gemiddeld heb ik de afgelopen zeven dagen toch meer dan 9 uur geslapen haha. We liggen ook zo vroeg in bedje steeds. Maar lekker hoor.

We zijn om acht uur gaan ontbijten want we moesten om negen uur aantreden voor de rit naar Puerto Jimenez. Dat is een rit van ongeveer drie kwartier geloof ik. We zijn nog even gestopt bij de Banjo’s en dat was hard nodig na een ontbijt met koffie en koffie en koffie en sap, gevolgd door een Costa Ricaanse massage. Gelukkig wist de chauffeur een nette te vinden.

Na de stop arriveerden we bij de kajaktent aan zee. Gelukkig was het een open kajak, want ik was me in de auto eigenlijk druk aan het maken of ze wel goed controleerden dat alle enge beesten eruit waren. Maar deze was open dus geen beestjes. Maar wel flink zon op de witte beentjes dus eerst dik insmeren. Ik had geen zin om nog een keer zo te verbranden als na het raften. Dat is net aan het vervellen en jeukt als een gek haha. Flesje water mee, zonnebril, pet en wat insectenspul. En varen maar. Het eerste stuk over zee, even later een rivier op. We zagen verschillende soorten mangrove bomen. De gids legde het allemaal uit maar hij sprak niet heel goed Engels dus ik begreep er niet veel van. Maar ach, hij deed zijn best 😉

We zagen ook niet veel dieren. Een hagedis achtig beest, zo eentje die over water kan lopen. En de gids zag nog een kaaiman maar die was alweer weg voordat hij ons erop kon wijzen. Maar het kajakken was heerlijk, de omgeving was prachtig en het was ontzettend rustgevend. We gingen ook niet heel hard dus het kostte niet veel kracht. Gewoon lekker een beetje peddelen, heerlijk.

Op de terugweg zijn we even gestopt en kregen een stuk ananas om op te peuzelen. Daarna voeren we terug en kwamen we toch nog een dolfijn tegen! Een bottlenose dolfijn geloof ik, in zijn uppie. Dat hoorde eigenlijk niet zei de gids, maar hij had niet echt een verklaring ervoor. Nou ja, het dier zwom een poosje in onze buurt en toen zijn we verder gevaren. In totaal zijn we een uur of drie met de kajaks op pad geweest en om twee uur waren we weer terug bij de lodge.

Even lekker douchen en daarna naar het restaurant voor de lunch. We eten veel teveel deze vakantie, drie maaltijden per dag met minstens een voorgerecht en hoofdgerecht. En alleen het ontbijt is toetjes-loos. Echt heel vervelend 😬. Toen we aanschoven voor de lunch zaten er brulapen vlak voor het restaurant. Ook heel schattig zo, vooral als ze niet brullen 😉 .

De rest van de middag hebben we weer lekker zitten chillen. Jeroen is natuurlijk nog even op pad geweest, maar ik heb de hele tijd lekker in de kamer rondgedweild. Liggen op bed, liggen op het daybed, liggen op het terras. En een beetje lezen. Of staren.

Rond half zes kwamen “de jongens” thuis. Dat zijn de doodshoofdaapjes die achter onze kamer in de bamboe komen slapen. Elke morgen vertrekken ze en elke middag komen ze weer terug. En als ze slapen zie je ze niet, maar het zijn denk ik minstens 50 aapjes! En zo ontzettend schattig! Je ziet ook het verschil niet goed tussen volwassen en jong, ze zijn gewoon allemaal schattig klein. Ik dacht dus ook twee stoeiende jonge aapjes te filmen, maar nou ja. See for yourself 😁😂.

De ober waarschuwde ons tijdens de lunch nog dat hij een verrassing voor ons had. Morgen ben ik jarig, in Nederlandse tijd nu al, en hij zou onze tafel versieren en er mooie bloemen op zetten. En dat heeft hij gedaan zeg. Wat een prachtige tafel hadden ze gemaakt. Mooie bloemen erop met lichtjes erin. Een bloem in een glas op z’n kop. Lichtjes aan de reling van het balkon. En als toetje gingen ze ook nog voor me zingen en hadden ze een taart gemaakt met kaarsjes. Goh wat voelde ik me jarig, echt heel erg leuk. We hebben een heerlijke avond gehad.

Reacties

5 reacties op “Kajakken”

  1. Elly

    Hartelijk gefeliciteerd Annette! Wat was weer een leuke dag en wat een verrassing! Echt jarig!

    1. Dank je wel Elly! Ja, ik voelde me heel erg jarig, was heel leuk! 😁🤩

  2. mam/pap

    Ook op deze manier nog gefeliciteerd in het mooie Costa Rica. Over een paar dagen is de terugreis naar het “rode”Nederland gepland, dus geniet er nog maar even van. Vanavond kwam Noa uit zichzelf wat aan mijn schoenen snuffelen en er kopjes tegen geven. Ik ben benieuwd hoe ze reageert op jullie terugkomst.
    Tot over een paar dagen.

    1. Dank jullie wel! We genieten zeker haha. En we hebben net de pcr test gehad dus nu duimen dat we negatief zijn en inderdaad kunnen kijken hoe Noa reageert op onze terugkeer haha 😎😎

  3. Marike

    Gefeliciteerd nog met je verjaardag. Wat hebben ze daar leuk en gezellig versierd zeg!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder