Jeroen en Annette

Op vakantie

Luiaard!

Gisteren hebben we met de gids afgesproken dat ze ons vandaag weer op zou halen voor drie activiteiten. Waarom zouden we het rustig aan doen niewaar? 😬

Half tien stond ze voor ons klaar en ze nam ons mee naar de hanging bridges voor een wandeling door het woud. Er waren zes hangbruggen, de langste honderd meter en de hoogste honderdvijfenveertig meter. Het was eigenlijk weer net zo’n rustige wandeling als gisteren. Dus in het begin liep Jeroen alweer alle kanten op te stuiteren want dat trage gedoe, daar had hij geen zin in. Maar al snel bleek dat het eigenlijk deze keer wel lekker was. Het was weer heel vochtig warm en dan is het best lekker om gewoon een beetje te slenteren. De gids liep weer voorop en spotte allerlei vogeltjes, een kikker met een jeans aan en insecten. Uiteindelijk zelfs een slangetje.

Het was een heerlijk relaxte wandeling. Na de wandeling bracht ze ons naar een restaurant in het centrum van La Fortuna, waar we lunchten.

Na de lunch gingen we naar een landgoed waar heel veel luiaards wonen. Het landgoed wordt met subsidie onderhouden en daarom bestaat het nog. Bovendien betalen toeristen natuurlijk entreegeld, waardoor er iets verdiend wordt. Zo hebben de luiaards een mooi leefgebied en worden ze beschermd. En wat zijn ze schattig! We zagen er twee met een jong. Ze zitten eigenlijk maar te zitten in de boom, want overdag doen ze hun schoonheidsslaapje. Maar schoon zijn ze niet echt, ze zitten vol met motjes die ze ontzettend kriebelen de hele tijd. Dus zo leuk hebben ze het eigenlijk niet. Maar ze zien er heel schattig uit.

Onderweg kwamen we ook nog een aapje tegen. Wij dachten ach wat een lief jong aapje, zo eentje die met zijn staartje speelt omdat ie nog niet goed weet wat hij ermee moet. Tot hij opeens begon te brullen als een bootwerker! Je schrikt je rot. Het blijkt het op één na luidste dier van de planeet te zijn, omdat ze een groot bot hebben in hun keel waardoor ze dat kunnen. Alleen de blauwe walvis is luider 😎. Toen was het aapje ook plotseling gewoon een indrukwekkende volwassen aap haha. Wat zijn we toch nitwits hier.

Na de luiaards werden we naar de hotsprings gebracht, waar we heerlijk een avondje hebben genoten van wat eten, een gin-tonic, en natuurlijk de hotsprings zelf. Lekker relaxen!

Morgen door naar de volgende spannende locatie.

Reacties

Eén reactie op “Luiaard!”

  1. Debbie Burt

    Love it! Now that’s an exciting jungle forest tour!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder