Jeroen en Annette

Op vakantie

Naar Sesriem

Helaas deze keer en blog zonder foto’s want het uploaden lukte niet.

Vanmorgen stond de wekker op half negen. Om tien uur moesten we de kamer verlaten, en we moesten in die tijd ook nog ontbijten. Dat lukte prima, het ontbijt was heerlijk en nadat we twee lunchboxes gekregen hadden konden we op pad. Buiten het hek zijn we meteen gestopt om even de routeplanner goed te zetten. Toen die naar de juiste pas verwees, konden we echt op pad.

De gids had ons geadviseerd om over de spreetshoogte te rijden, daar zouden we mooi uitzicht hebben. Ze vertelde echter ook dat de weg vrij spannend was, omdat het smal en stijl zou zijn.

Nou, dacht ik, dat lijkt me wel leuk. Dus na een tijdje heb ik het stuur van Jeroen overgenomen en de rest van de route gereden. Na de afslag ging het asfalt over in gravel. De weg was redelijk goed te doen, over het algemeen lukte een gangetje van 60 wel, soms was 40 nodig en soms kon 80 prima. Lekker tuffen tot we op de pas waren.

Boven hadden we uitzicht op een prachtige vallei. Het was een prima plek om even van de lunch te genieten, en dat hebben we dus op ons gemakje gedaan. Daarna begon het echte werk, we moesten weer naar beneden rijden. Nu werd de weg smaller en stijler, maar het wegdek veranderde van gravel naar steentjes en was dus niet zo glad. We hebben er warempel zelfs wat haarspeldbochten gespot. Het was een hele mooie rit, niet zo spannend als ons voorgespiegeld was, maar wel zo mooi!

Rond een uur of vijf arriveerden we bij het hotel. Ik denk niet dat we binnen afzienbare tijd kunnen stoppen met stuiteren, de hele dag rijden over een hobbeldebobbelweg blijft wel even hangen. Het laatste uur van de route was ik het behoorlijk zat. Daarom zijn we meteen het zwembad in gedoken toen we bij het huisje aangekomen waren. Jammer genoeg was het zwembad ontzettend koud, maar even ploempen was toch wel heel verfrissend. Door het windje dat er stond waren we heel snel weer droog en toen zijn we een stukje gaan wandelen. Er stond een bordje dat er een wandeling was richting een klein heuveltje, dus daar zijn we heen gegaan. Een leuke klim naar de top van de heuvel volgde, waarna we een mooi uitzicht over de omgeving en de huisjes hadden. Heel eventjes zijn we blijven zitten maar toen moesten we alweer terug klauteren, omdat het al een beetje donker werd.

Het was ook alweer tijd om te gaan eten, we hadden diner gereserveerd bij de sossusvlei lodge, die is vier kilometer verderop. We kwamen aan in een groot resort waar een buffet was waar we gebruik van konden maken. Het hoofdgerecht werd op de barbecue voor ons bereid, we konden kiezen uit een hele lijst rare dieren om op te eten. Ik koos voor kudu en impala, Jeroen voor kudu en struisvogel. En eigenlijk aten we gewoon een paar heerlijke biefstukjes. Ik heb echt geen verschil geproefd maar ja, een echte fijnproever ben ik dan ook niet. Het was wel leuk om het eens te eten.

Na het eten zijn we snel terug gereden naar de rust van ons kleinschalige resort. Vervolgens bloggen en lekker slapen!

Morgen staat een ritje naar Sossusvlei op het programma. Daarvoor zouden we eigenlijk heel vroeg op moeten zodat we in het park de zonsopkomst kunnen zien. Maar daar hebben we niet zoveel zin in. Het is tenslotte ook nog vakantie, en dat betekent lekker doen waar we wél zin in hebben. 😊

Hieronder nog even onze “bewegingen”:


Geplaatst

in

door

Reacties

9 reacties op “Naar Sesriem”

  1. Clau

    Het ‘leest’ allemaal heel leuk, ook zonder de foto’s 😄. En jullie hebben het weer goed … zo hoort het 😚

    1. Jeroen en Annette

      Zekerrrrr 😃 Fijn om te horen 😚

  2. k.j. Koers

    dag Jeroen en Annette,
    Leuk jullie verhalen te kunnen lezen op een camping in Normandië. Wij zijn vandaag naar Honfleur geweest en hebben daar gewandeld. Wij hopen jullie avonturen in Namibië goed te kunnen volgen en verwachten spannende verhalen.
    veel plezier
    mam/pap

    1. Jeroen en Annette

      Haha wat een globetrotters zijn we toch hè? 😃. Veel plezier daar ook, het klinkt lekker!

  3. Jan-Jaap van der Geer

    Vlei is zeker vallei? Ze spreken dus Afrikaans daar? Is daar nog wat van te maken? Heb eigenlijk nooit echt naar Afrikaans geprobeert te luisteren…

    1. Jeroen en Annette

      Nou ze praten allemaal Engels tegen ons 🧐. Maar we horen en zien ook Afrikaans en Duits ja. Afrikaans lezen gaat wel maar aanhoren is geloof ik nog wel moeilijk maar ik heb nog niet heel veel gehoord. Men zegt dat je wel prima met elkaar kan praten maar nog geen ervaring mee dus…

  4. Elly

    Hallo Annette en Jeroen! Wat een leuk verhaal! Geniet maar lekker. Hoop dat mijn reacties jullie bereiken.🤔😘

  5. Jeannette

    Leuk om te lezen hoor. Dat zwembad zal wel meegevallen zijn vergeleken met een polar plunge 😂. Goede reis!

    1. Jeroen en Annette

      Hahaha ja dat zeiden wij ook al! Het is nooit zo koud als toen 😆😆

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder