Jeroen en Annette

Op vakantie

4th of July

Zooo, wij hebben vandaag toch eens effe lekker uitgeslapen! Ik was wel om een uurtje of vijf wakker omdat ik het zo warm had. Toen heb ik maar de airco weer aangezet en ben even gaan rommelen. Een uurtje later ben ik weer in bedje gekropen en toen heb ik lekker tot laat doorgeslapen.

Na een lekker bakkie koffie zijn we maar eens de camper gaan poetsen. Hij moet ingeleverd worden woensdag en dan moet hij er natuurlijk weer spik en span bijstaan. Bij deze camping hebben ze van die doe-het-zelf-washokken waar onze camper onder past. We konden volgens het camping-miepje ook de camper door iemand laten wassen, die zou dan naar de camping toekomen, maar dat vonden we zonde. Het is tenslotte lekker weer en een beetje poedelen is dan ook wel leuk.

Het washok leek wat smalletjes toen we erin moesten rijden maar uiteindelijk bleek dat wel mee te vallen. Het wassen ging goed, het poetsen met de bezem moest wel twee keer, zo vies was hij. En eigenlijk is hij nu nog steeds niet helemaal brandschoon, maarrrrr, kniesoor die daarop let. Dus we zijn tevreden en we hebben lekker gepoedeld.

Na het poedelen zijn we weer even teruggegaan naar de camping. Ik heb even een tukkie gedaan (och ja, vakantie of niet…) en toen ik weer wakker was zijn we naar het Jordan park gewandeld. Daar was het volgens de camping groot 4th-of-july-feest. Het was meer dan een uur wandelen. We hebben eerst maar even aan het camping-miepje gevraagd of het wel veilig was om zomaar door Salt Lake City te gaan wandelen samen, maar dat was volgens haar geen probleem. Zoals in alle grote steden: houd je tasje goed vast, zei ze. Dus wij op pad. Ergens halverwege kwamen we het bord hiernaast tegen. Nou dan schrik je wel even! Hoe veilig is het nou eigenlijk als je bij het oversteken wordt geadviseerd om een rode vlag op te steken! Haha Alien. Ze zijn niet helemaal goed hier.

Eenmaal aangekomen in Jordan park waren we in voor nog een verrassing… Er was helemaal niks te beleven! Het park was heerlijk rustig, dat was dan wel weer lekker Glimlach. Maar er waren misschien een stuk of tien tentjes waar je prutspulletjes kon kopen. En er waren hier en daar wat groepjes mensen die een beetje aan het rommelen waren. En dat was het dan wel. Dus dat viel eigenlijk wel een beetje tegen.

We zijn maar even lekker in het park blijven zitten, hebben een beetje rondgekeken, wat gedronken en zijn toen maar weer teruggewandeld. Op de terugweg kwamen we nog de boosdoeners tegen die ons ‘s nachts weleens wakker toeterden. Een heeeeeeele lange trein. Deze op de foto heeft vier locomotieven en ontelbaar veel wagonnetjes. Toen we stonden te kijken waar het eind was van deze trein, kwam er al toeterend nog een trein aan. Die had vijf locomotieven. Het duurde wel even voordat ze allebei voorbij waren Glimlach. Ze toeterden voor de spoorweg overgang, had van mij niet gehoeven hoor, zo midden in de nacht Boze emoticon.

Toen we weer terug waren zijn we weer lekker gaan zwemmen, eten en aanrommelen. Lekker rustig dagje dus weer. Morgen gaan we naar het centrum van Salt Lake City, daar eens kijken. We gaan op tijd weg want ‘s middags wordt het weer wat slechter geloof ik. Om tien over negen gaat het eerste busje van de camping naar het centrum. Da’s handig, die pakken we dus maar.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder