Jeroen en Annette

Op vakantie

Salt Lake

Zooo, vandaag heerlijk lang uitgeslapen. We hadden wel wat dingetjes op het programma staan, maar die waren heel dichtbij en we hoefden dus niet vroeg op deze keer.
We zijn begonnenbij het Salt Lake. Het zoute meer dus, en zout was het! Eerst zijn we naar het haventje gegaan. Daar hebben we even rondgelopen, er waren drie zeilboten die eruit gingen. Leuk om te zien, er was alleen volgens mij helemaal niet zoveel wind… Denkende emoticon. En we hebben daar even lekker wat zitten drinken.

Daarna zijn we naar het strandje gereden. We wilden natuurlijk wel even in zo’n zout meer liggen! Ja, ik geloof niet echt dat je ziet dat ik daar lig te dobberen… Lachende emoticon met rollende ogen. Maar twas heerlijk. Het drijft wel heel makkelijk hoor, in zo’n zout badje. Maar het stikte er van de vliegjes, dat was heel vies. Hele zwermen, vooral vlakbij het strand. En we hadden onze spulletjes op het strand neergelegd en die zaten ook vol met vliegjes toen we terug kwamen bah jakkes! Emoticon met ontblote tanden.

Na een lunch daar zijn we verder gereden. De volgende bestemming was de grootste open kopermijn ter wereld. The Bingham Canyon Mine. We mochten het terrein oprijden, het was zo’n vier mijl naar het visitor center. Op die vier mijl stonden voortdurend bordjes dat visitors niet mochten stoppen en door moesten rijden tot het visitor center. En security hier en verbod daar. Maar goed, eenmaal aangekomen in het visitor center hadden we een prachtig uitzicht over de mijn.

Er zijn daar vrachtwagens met bakken die de rotsen vervoeren, die dingen zijn zo groot als een huis! Echt enorm. We kwamen er eentje tegen toen we omhoog reden en dat was nogal indrukwekkend Verraste emoticon. In het visitor center waren nog wat filmpjes over de mijn en zijn historie. Erg leuk om te zien. Deze mijn schijnt vanuit de ruimte ook te zien te zijn omdat hij zo groot is Glimlach. Ik denk niet dat ik dat ooit kan controleren Emoticon met brede lach.

De volgende stop was de Olympic Oval van Salt Lake City! Woeha! Zooooo leuk om daar te zijn! Toen we in Calgary waren zijn we ook naar de schaatshal daar gegaan. Dat vond ik ook zo leuk. En hier was het net zo. De hal was wel gesloten, we konden er niet in omdat het zondag was, maar we konden wel door de ramen gluren Glimlach.

Onze Sven staat er ook nog bij! Verhitte emoticon.

Toen we daar uitgegluurd waren zijn we weer teruggereden naar de camping. Op de terugweg zagen we op een berg aan de noordkant van Salt Lake City een heleboel rook. We waren al meteen bang dat dat een bosbrand was, en dat klopte ook. Vanavond zagen we op het nieuws dat er inderdaad een grote brand was en dat er met flink wat brandweermannen en blusvliegtuigen aan geblust werd.

We zijn natuurlijk, toen we terug op de camping waren, meteen weer het zwembad in gedoken. Het is hier nog steeds erg warm, dus die verkoeling hadden we wel weer nodig. Daarna zijn we gaan eten bij Apollo burgers. Lekkerrrrr Glimlach. Hier hadden ze echte lekkere dikke frieten. Snoepen hoor. En sporten als ik terugkom! Glimlach.

Morgen gaan we relaxen. Misschien zelfs wel helemaal niks doen, hoewel ik een beetje bang ben dat Jeroen dat niet gaat trekken Emoticon met brede lach. Misschien even naar de stad, alvast een beetje kijken. We zien wel waar we zin in hebben. In ieder geval lekker uitslapen!

En hier zijn dan nog alle foto’s van vandaag te vinden (ik heb picasa ontdekt Knipogende emoticon):

Salt Lake

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder