Jeroen en Annette

Op vakantie

Vicksburg

We waren vanmorgen weer vroeg wakker. Ergens hebben we de jetlag er nog wel een beetje in zitten. Maar dat is niet erg, want dan kost het geen moeite om vroeg uit de veren te gaan.Na het wederom heerlijke ontbijt zijn we vertrokken richting Vicksburg. Het eerste stuk reden we over een weg die langs de Natchez Trace liep. De Natchez Trace was vroeger een belangrijke weg tussen Nashville en Natchez, een soort snelweg maar dan niet zo snel. We kwamen bij een huis dat de Mount Locust Inn and Plantation heette, en een van de weinig overgebleven huizen was uit die tijd. De mensen die er woonden begonnen met een kleine maïs plantage en bouwden die uit tot een bloeiende katoenplantage. Omdat het huis langs de Natchez Trace lag, werd het ook bezocht door reizigers. Het lag op een dag lopen vanaf Natchez en mensen konden er overnachten. Eerst met wat maïs soep en melk en een slaapplaats op de veranda. Later, toen de familie doorhad dat ze er geld aan konden verdienen, werd het een Inn en kwam er een gebouwtje bij waar mensen voor 25 cent konden overnachten. Veel reizigers waren handelslui die met een boot met goederen de Mississippi waren afgevaren tot Natchez en daar hun boot en goederen hadden verkocht. Daarna gingen ze lopend terug, omdat de boten niet tegen de stroom in konden varen, en kwamen langs de Inn.

Tegen de tijd dat er goede motoren op de boten kwamen, werd de Natchez Trace steeds minder gebruikt.
Het huis stond er dus nog steeds, en kon je van binnen bekijken. Ook was er een slaven begraafplaats en een begraafplaats van de familie. En er liep een hertje rond.

Nadat we het huis bekeken hadden zijn we verder gereden naar het Vicksburg National Military Park. Op de plaats waar dit park nu gelegen is, is zwaar gevochten tijdens de burgeroorlog. Vicksburg was een sleutellocatie. Deze was heel belangrijk voor General Grant om hem te helpen naar de overwinning. Het verhaal van de slag om Vicksburg werd verteld en het hele landschap stond vol met monumenten. Het was indrukwekkend om te zien, en ook nog een prachtig landschap. Hoewel het toentertijd minder mooi was, omdat alle bomen waren weggehaald ten behoeve van de verdediging van Vicksburg. Uiteindelijk heeft het leger van de noordelijke staten in een paar maanden inderdaad Vicksburg veroverd.

Eigenlijk hadden we het allemaal na een paar monumentjes wel alweer gezien. En dus zijn we vlotjes door het park gereden, hebben we genoten van het mooie landschap, en zijn daarna verdergereden naar het hotel. Ook dit hotel is weer prachtig. Het is weer zo’n oud huis met een inrichting zoals je bij zo’n oud huis zou verwachten. We zijn ingecheckt en daarna op stap gegaan naar het coca-cola museum. De eerste coca cola is gebotteld in Vicksburg, vandaar dat hier dat museum te vinden is. Het was geinig om rond te lopen, maar sloeg eigenlijk nergens op. Gewoon allemaal oude coca-cola dingetjes in een paar vitrines, en een soort bar waar coca-cola geschonken werd vroeger, en waar het vreselijk stonk. Maar ach, het was een grappig tijdverdrijf.

Na het museum zijn we teruggegaan naar het hotel, hebben lekker een half uurtje in het zwembad gelegen dat erbij was, en zijn daarna gaan eten. Weer een heerlijke steak met een lekker taartje als toetje. Daarna terug naar de kamer en lekker relaxen tot bedtijd.

Reacties

4 reacties op “Vicksburg”

  1. Vincent

    Fokke en Sukke over slavernij in de US: https://imgur.com/a/ZMUeBIJ

    1. Haha ja zo kan je het ook zien en vertellen ?

  2. k.j. Koers

    dag Jeroen/Annette,
    Zo te zien hebben jullie goed weer in the deep south.Wij hebben hier ook al enkele dagen zomers weer, ondanks dat er een tropische storm de kust van Portugal heeft bereikt en daar flink heeft huisgehouden.Deze storm buigt nu af naar de Middellandse Zee zodat wij er geen last van krijgen. Trouwens in Florida is de wind ook flink te keer gegaan, maar dat was ver genoeg van jullie verwijderd. Maak er nog maar een mooie en actieve week van in de States.
    mam/pap

    1. Ja die storm was Michael. Hadden we in de gaten. Was er ook wel de reden van dat er hoog water was in het moeras. Maar, hoewel inderdaad gelukkig ver genoeg weg, toch behoorlijk verwoestend hè…
      We genieten nog even een weekje door ja ?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder