Jeroen en Annette

Op vakantie

New Orleans

Vanmorgen hebben we heerlijk lang uitgeslapen. Pas rond een uur of elf zaten we aan het ontbijt in het hotel. Dat bestond weer uit een lekker eitje,  deze keer op een croissant, met ham en kaas, en wat fruit.

Na het ontbijt zijn we rond gaan wandelen in het French Quarter van New Orleans. Ons hotel staat in een van de belangrijkste straten, dus toen we buiten stonden, waren we eigenlijk meteen waar we moesten zijn. Het is best een vreemde stad, dat New Orleans. Het is aan de ene kant heel sfeervol, je proeft echt nog de luxe bruisende sfeer van vervlogen tijden. Alleen, wat je ook heel erg in de gaten hebt, is dat het vervlogen tijden zijn. Het is allemaal oud en viezig en krakkemikkig. En de winkeltjes die zich nu hebben gevestigd in deze buurt, zijn souvenirwinkels met t-shirts met gekke teksten en mokken met New Orleans erop. Het is dus heel toeristisch en heel rommelig. Op zich is het wel gezellig omdat het kleine straatjes zijn. Maar je hebt vooral veel van je voorstellingsvermogen nodig om te weten hoe het vroeger was. Vergane glorie.

Omdat ik toch nog wat last had van de verkoudheid die ik vlak voor de vakantie opliep, hebben we het rustig aan gedaan vandaag. Ik heb tussen de middag nog lekker even een tukje gedaan in de hotelkamer.

Na lunchtijd zijn we nog weer teruggewandeld naar het stadion, om dat eens bij daglicht te bekijken. Wat was het er opeens rustig 😀 .
Terug van het stadion was het inmiddels alweer etenstijd. We hebben een tentje opgezocht waar ze burgertjes hadden en die hebben we maar eens opgegeten. Daarna terug naar het hotel en lekker relaxen in de kamer. Al met al eigenlijk een heerlijk rustig dagje, waarop we uiteindelijk toch bijna tien kilometer hebben gewandeld door een toch heel sfeervolle stad.

Reacties

2 reacties op “New Orleans”

  1. k.j.koers

    De foto’s laten wel een beeld zien van vergane glorie in New Orleans, maar om er zo rond te lopen zoals jullie gedaan hebben is natuurlijk wel leuk. Was er nog wat te zien van de watersnood van enkele jaren geleden ? Wees voorzichtig in de kajaks. Veel plezier.
    mam/pap

    1. Ja het was wel heel sfeervol. Van de watersnood hebben we eigenlijk alleen een foto gezien die toonde hoe hoog het water was geweest. Verder was er eigenlijk niets meer van te zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder