Jeroen en Annette

Op vakantie

En weer thuis

Gisterenochtend hebben we lekker een beetje uitgeslapen. Rustig aan ontbeten en daarna in 40 graden zonnetje ons bij de verkeerde terminal laten afzetten. Zucht. Teruglopen in die hitte met zware koffers valt niet mee… Eenmaal in de juiste terminal kwamen we een aantal reisgenoten en twee gidsen weer tegen. De ene gids riep tegen iedereen “Don’t forget to clean your boots!” haha. De Duits/Zwitserse groep vloog via Amsterdam en ook een deel van de Nederlanders. We kwamen in het vliegtuig zelfs naast twee Nederlandse reisgenoten te zitten, hoe toevallig en gezellig.

Business class zat er helaas deze keer niet in en ik merkte gelijk dat ik best verwend ben, want het viel me behoorlijk zwaar. Ik kon niet goed slapen en kreeg ook overal spierpijn van het krampachtige zitten.

Na 14 uur vliegen, 15 minuten taxiën (Polderbaan) en 15 minuten wachten tot we aan de slurf mochten, zetten we, toch netjes op schema, weer voet op Nederlandse bodem.

Na het eerste half uur honderd keer “Hé, ik hoor Nederlanders!” gedacht te hebben begon ik alweer te wennen aan de drukte. Koffers kwamen netjes van de band, auto stond ook keurig klaar bij de valet en na een voorspoedige rit waren we weer terug in Apeldoorn.

We zullen wel even moeten slikken maandag als we allebei weer moeten werken. Een bed dat niet beweegt, een auto/fiets in plaats van een zodiac en mensen in plaats van pinguïns. Maar ach, dat went ook wel weer. Al met al was het een fantastische vakantie, eentje die waarschijnlijk niet te overtreffen is. Wat een ervaring. We hebben met het weer ook nog ontzettend geluk gehad, dus we zijn nauwelijks zeeziek geweest. Er waren wel mensen zieker dan wij, telkens op de “zeedagen”, maar die zeiden ook dat ze dat alweer vergeten waren. En echt comfortabel is de reis natuurlijk ook niet, maar jeetje, de ervaring weegt echt ruimschoots tegen alles op. Een dingetje wel, als je op dek 2 (en ook soms op 3) van de boot zit en het is slecht weer, dan sluiten ze de patrijspoorten. Dan zie je dus niks, daar zou ik echt niet willen zitten. En het maakt behoorlijk uit als je in het midden van de boot zit ten opzichte van voor of achter. Mocht iemand dit ooit lezen die erover denkt ook te gaan, dan zijn dat nog even tips…

Bedankt weer voor het meelezen en de gezellige reacties. Tot in oktober, als de volgende reis hopelijk weer op de planning staat…

Reacties

6 reacties op “En weer thuis”

  1. Elly

    Heerlijk weer veilig thuis! Rust lekker uit en geniet van je eigen huisje.?

    1. Doen we dank jullie wel!! ??

  2. Marian & Erik

    Gaaf!
    Welkom thuis!

  3. Yolande de Boer

    Bedankt voor je mooie reisverhalen en succes weer met wennen aan Nederland!

    1. Dank je wel! Ik denk dat dat wennen niet mee gaat vallen haha ?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder