Jeroen en Annette

Op vakantie

Reis naar South Orkney

We hebben erg lang geslapen vannacht, ikzelf heerlijk maar Jeroen deze keer niet zo goed. De zee was best wild en daar had hij toch wat last van. Gisterenavond lag hij ook al rond een uur of zeven in bed en ben ik alleen gaan eten. De klok werd weer een uurtje terug gezet dus we konden extra lang slapen. Vanmorgen was het allemaal nog niet zo heel goed met Jeroen, dus heeft hij toch maar een nieuwe pleister opgedaan. En daarna ging het in de loop van de dag wel weer beter.

Vandaag moesten we de hele dag varen en morgenochtend zijn we bij South Orkney, waar veel walvissen te zien zouden moeten zijn. Vannacht en vanmorgen was de zee nog behoorlijk onrustig, maar in de loop van de dag werd dat een stuk beter.

Deze keer was het hoogtepunt van de dag dat ik ging douchen. Ik ga hier niet elke dag douchen omdat ik bang ben dat dan mijn zeeziektepleister eraf spoelt, hij mag ook eigenlijk niet nat worden. Maar zolang ik niet te vaak douche gaat dat redelijk. Douchen is best een uitdaging op een boot. Het begint al bij het uittrekken van je kleding. Het valt niet mee om op één been te staan op zo’n wiebelend schip. Daarna moet je onder de douche stappen en doe je het gordijn dicht. Vanaf dat moment begint het gordijn agressief te worden. Bij elke golf denkt het gordijn dat dat het teken is om aan te vallen en plakt het aan je benen. Brrr. Snel wassen dus, shampoo in je haar, even wassen en dan arriveren we bij de volgende uitdaging. Je wilt geen shampoo in je ogen, dus je doet je ogen dicht. Maar zie dan maar eens je evenwicht te behouden… Als je niet oppast rol je om en lig je zo weer in de agressieve armen van het douchegordijn! Het is niet makkelijk allemaal… En vandaag kwam er nog een uitdaging bij, namelijk horen wat er door de luidsprekers gezegd wordt. We zijn uren en uren aan het varen, zien helemaal niets, totdat Annetje onder de douche staat, en hups! walvissen voor het schip. Zucht. Snel afdrogen, haar nog maar even niet föhnen en snel naar buiten met nat haar. Gelukkig viel het mee met de kou, vanmorgen was het vier graden maar ik denk dat het nu warmer was.

En we kregen weer een prachtige show van een stel vinvissen. Veel foto’s gemaakt en erg genoten.

Tijdens het diner zijn intussen groepjes ontstaan en wij gaan ook steeds vaker bij het groepje Nederlanders zitten. Het is gewoon makkelijker om je eigen taal te kunnen spreken. En we kennen elkaar inmiddels ook een beetje dus het is ook nog erg gezellig. Na het diner zijn we nog even met een stel blijven hangen tot we de tent uit gejaagd werden. De kok bedankte ons nog voor het kiezen van zijn restaurant haha.

Daarna gingen we voor het slapen gaan nog heel eventjes buiten kijken, waar we meteen alweer op twee walvissen werden getrakteerd. Erg leuk. Daarna lekker slapen, de zee is nog steeds lekker rustig dus dat zou vannacht moeten lukken.

Reacties

4 reacties op “Reis naar South Orkney”

  1. Marian

    Haha. Je beschrijving van de uitdaging met het douchegordijjn levert in mijn hoofd leuke beelden op.
    ik probeer iedere dag Julie verhaal te lezen maar reacties schrijven kwam er tot nu toe niet van.
    Wat een prachtige foto’s ook bij de leuke verhalen.

    1. Komt mooi uit dat je nu reageert, kunnen we je mooi feliciteren met je verjaardag! Van harte!! ?
      Het is inderdaad prachtig, ik ben in voortdurende staat van verbazing, zo vreemd en mooi om hier te zijn.

  2. Elly

    Wat een belevenis zo’n douche gebeuren ?. Maar wat een prachtige reis maken jullie. Geniet elke dag van je verslag. Nog veel plezier en liefs van ons!?

    1. Ja hè Elly dit is echt om nooit meer te vergeten! Dank je wel en veel liefs van ons terug!! ??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder