Jeroen en Annette

Op vakantie

Reisdag naar Falkland eilanden

Vanmorgen om half acht kwam Andrew op de intercom om te vertellen dat het tijd was om op te staan. Ontbijt was om 8 uur, dus we moesten eruit.We hadden beiden slecht geslapen vanwege de deinende boot dus we waren blij dat we eruit konden. Geen last van zeeziekte bij ons, maar het water is ook nog wel erg rustig. Er waren wel wat mensen in bed gebleven dus ik was blij dat wij gisteren de pleisters al op hadden gedaan. Wie zit er nou te wachten op zeeziekte…

Na het ontbijt konden we even relaxen en om 10 uur hadden we Zodiac briefing. Waterdichte kleding aan, blijven zitten of staan tot je instructies krijgt, eerste stapje op de rand van de zodiac, dan op het kistje en dan in de zodiac. Kaartje in de boot omdraaien zodat men weet dat je aan land bent gegaan. En als je terugkomt alleen je eigen kaartje weer op groen zetten. Nou ja dat was wel het belangrijkste geloof ik. Allemaal niet zo heel spannend.
Na de briefing konden we onze laarzen ophalen. Of, dankzij Tess: Blaarzen. Of dankzij Andrew : Gummistiefel, zijn favoriete Duitse woord ?
Een maatje groter dan je normale schoenen. Lekker stevige hoge laarzen en ik verwacht dat we daar wel een stukje op kunnen wandelen ook.
Daarna konden we weer eventjes relaxen tot lunchtijd. Tijdens de lunch moesten we alvast kiezen wat we vanavond wilden eten. Ik koos voor het vegetarische menu en Jeroen voor het vlees. Je kon ook nog vis kiezen, ik geloof dat dat elke avond zo is. En het smaakt heel goed.
Na de lunch was het weer even relax-tijd en daarna kregen we een presentatie over de Falkland eilanden. 3000 inwoners en 600.000 schapen. Merino schaapjes dus er komt prima wol vanaf. Het is een groep van als ik het goed onthouden heb 778 eilanden. Het gros van de inwoners woont in Stanley, de hoofdstad. En de enige stad ook trouwens… En iedereen kent natuurlijk ook iedereen.
Er zijn veel vogels te zien en ook verschillende soorten pinguïns. Het was een leuke presentatie.
Na de presentatie konden we weer even wat drinken en daarna was het tijd voor de dagelijkse briefing. Morgenochtend om 6.30 op, dan is de boot al bij het eiland, maar vaart daar nog een beetje heen en weer. Ontbijt om 7 uur en vrij snel daarna op pad met de Zodiacs naar het eiland. Daar konden we kiezen uit een lange of een korte wandeling. Even wat drinken bij de settlement en dan weer naar de boot. Die vaart dan weer door naar het volgende eiland waar we ook weer even aan land kunnen. Dat wordt ongeveer de dag van morgen. Het echte werk gaat dus beginnen.
Na het diner zijn we naar de hut gegaan en op tijd in bedje gekropen. Moe omdat we de vorige nacht zo slecht geslapen hadden. Hopelijk gaat het vannacht beter, we zullen zien…

Reacties

8 reacties op “Reisdag naar Falkland eilanden”

  1. Clau

    Hej, eindelijk op de boot!!! ? En ook nog kunnen bloggen tussendoor. 2 verhaaltjes tegelijk ff lekker kunnen lezen.
    Het is nu echt begonnen. Heel veel plezier!!!

  2. Erik en Marian

    Hoi Jeroen en Annette,
    Mooie verslagen weer, leuk om te lezen. Geniet van jullie reis!
    Groet,
    Marian en Erik

  3. Tante Greet en oom Dick

    Leuk hoor. Jullie hebben al weer heel wat gedaan vandaag en gezien. Een hele bedoening voordat zo’n boot wegvaart. Er wordt een heel protocol afgewerkt. Wij zijn vanmorgen maar gewoon in de vrieskou naar Boskoop gefietst. Was niet zo’n spectaculaire rit. We hadden hem al eens gemaakt we wisten dus een beetje wat er na een bepaalde bocht te zien zou komen. Wel was het verrekte koud. We kregen koude tenen en vingers. Stomme actie om zo’n fietstocht in deze tijd te maken. Kunnen we beter mee wachten tot in mei. Maar ja, een mens wil er wel eens uit hè. Heel veel plezier jullie nog. We zien het wel weer. Groetjes

    1. Haha ik denk dan dat her bij jullie kouder was dan bij ons! Het was hier vandaag rond de 9 graden, heb zonder jas buiten gelopen. Misschien moeten jullie even hier komen fietsen? ? ?

  4. Jacqueline

    Zo herkenbaar van die eerste nacht. Uit ervaring weten we dat het de 2e nacht een stuk beter gaat. En ik weet zeker dat als je weer een nacht op de vaste wal bent je het nog enorm gaat missen.
    Het is leuk om jullie route te volgen. Ben benieuwd hoe de temperatuur er is en of jullie het koud vinden. Zo’n eerste keer in de zodiacs is altijd een beetje spannend. Wij hebben vandaag heerlijk langs het strand gewandeld. De zon was er zowaar bij en het leek wel lente. Was lekker. Alle strandtenten zaten vol dus we moesten even geduld hebben voor een plekje. Heel veel plezier daar!

    1. Ja de tweede nacht was inderdaad alweer een heel stuk beter.
      We hebben het nog helemaal niet koud gehad. Ik vergeet dat inderdaad iedere keer te melden. Het was vandaag 9 graden, met een fikse bries, maar toch zonder jas rondgelopen, ging prima!
      Strandtenten heb ik vandaag niet gezien, laat staan drukke strandtenten haha. Klinkt goed bij jullie!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder