Jeroen en Annette

Op vakantie

Heenreis en Buenos Aires

Gisteren was ik op het werk en dacht ik goh, laat ik eens inchecken. Ik kwam op de KLM pagina en zag dat we voor een zacht prijsje business class konden vliegen. Nou, daar werd ik wel enthousiast van. Ik appte naar Jeroen of hij het er ook mee eens was,

en het antwoord was ja! Dus na het inchecken hadden we plotseling business class tickets. En opeens had ik toch iets meer zin in de vlucht… ?

Na het werk ben ik naar huis gegaan en heb de laatste spulletjes ingepakt en de laatste dingetjes geregeld. Vervolgens heb ik Jeroen opgehaald en zijn we gelijk maar weggegaan. We waren best veel te vroeg,

maar we hadden nu toch toegang tot de business lounge, dus het wachten zou niet heel vervelend zijn.

We hebben lekker nog wat gegeten en koffie gedronken voordat we naar de gate moesten. Eenmaal bij de gate mochten we de enorme rij ongeduldige passagiers swingend voorbij lopen om te boarden. Fijn hoor!
En daarna konden we plaatsnemen op onze plaatsen voor de komende 14 uur. Wat een
luxe. Mijn jas werd netjes aangenomen en weggehangen (het was een ENORME jas voor de kou strakjes en die nam aardig wat plek in beslag :-D. Verder kregen we heel vaak drankjes aangeboden, alles in glas, echte tafelkleedjes en heel lekker eten. Het was verwennerij van hier tot Buenos Aires. Alleen een beetje jammer dat we nog steeds in het vliegtuig zaten, met alle herrie en onrust van dien. Maar als dat toch moest, dan maar zo… ?

Na 14 uur vliegen landden we op vliegveld Ezeiza, waar we ook weer voorrang kregen met de koffers, waardoor we heel snel al bij onze gids waren. De gids konden we eerst niet vinden, ik denk eigenlijk dat hij te laat was, maar hij maakte ons wijs dat hij aan de andere kant van de hal stond te wachten. Ik had daar heel goed gekeken en hem niet gezien, dus eigenlijk geloof ik er niks van haha. Maar nou ja, we hebben vakantie…
Met de gids reden we in ongeveer drie kwartier naar het Hotel, en doordat we zo snel onze koffers kregen waren we vlak voor de spits bij het Panamericano. Daar zijn we ingecheckt en we kregen daarna nog een hele uitgebreide uitleg van de gids over wat we nog allemaal zouden kunnen gaan zien. En na dat lange verhaal zijn we naar de kamer gegaan, waar we toch redelijk “uitgerust” even konden relaxen.

Nadat we heel eventjes op de kamer waren geweest zijn we maar gaan ontbijten. We hadden de kamer geboekt voor de nacht ervoor, zodat we meteen terecht konden en niet eerst nog een halve dag in Buenos Aires hoefden rond te zwerven.

Na het ontbijt zijn we de stad in gegaan, eerst richting het opera gebouw om kaartjes te kopen voor de rondleiding van drie uur. Daarna zijn we doorgewandeld naar de begraafplaats in de wijk Recoleta. We wilden daar al heen en de gids zei ook dat het mooi was, dus we waren nieuwsgierig. Het was hier ongeveer 28 graden inmiddels en onze te warme broeken bevielen niet echt goed. We hadden beiden nog wel een t-shirtje, maar verder toch niet heel erg rekening gehouden met dit weer. Het is ook maar voor 1 dagje, morgen zal het in Ushuaia rond de 10 graden zijn.

Op de begraafplaats staan geen grafstenen, althans, bijna niet. Het zijn allemaal mausolea, van die huisjes met kisten erin of eronder, pracht en praal zoals we het nog nooit op een begraafplaats gezien hadden. Het was bijna een dorpje op zich. Er liggen veel mensen die belangrijk geweest zijn voor de geschiedenis van Argentinië, waaronder Evita Perón. Het was een poosje een sport om tegen elkaar op te bieden in pracht en praal, de ene familie wilde een nog groter mausoleum dan de andere familie. Daaruit is dit dorpje ontstaan, dat toch wel heel indrukwekkend is.

Na de begraafplaats zijn we door de wijk terug naar het hotel gewandeld, waar we bij het zwembad even een drankje hebben gedaan. Dat ligt op de bovenste verdieping van het hotel, waar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

Na het drankje zijn we op het bed even in slaap gevallen. Als Jeroen me niet wakker had gemaakt, had ik denk ik de hele nacht doorgeslapen, zo diep was ik in slaap. Maar we hadden een afspraak bij het operagebouw, dus dat kon niet.

Het operagebouw is tegenover het hotel, dus in tien minuutjes stonden we voor de deur, te popelen om de boel van binnen te bekijken. Het is een prachtig gebouw helemaal in europese stijl, zoals toentertijd populair was (het is in 1908 geopend). De onderste verdieping is redelijk sober en relateert aan het leven van alledag. Als je de trap opgaat in de lounge, dan kom je een verdieping hoger, en daarmee ook dichter bij de hogere kunsten. En dan zijn de ruimtes opeens veel uitbundiger versierd, met de gouden zaal als hoogtepunt. Er zijn drie rangen, de eerste rang komt door de hoofdingang naar binnen en zit in de zaal en op de eerste balkonnen, de tweede rang op de tweede en derde verdieping en de derde rang op de vierde en vijfde verdieping. De vijfde verdieping wordt ook wel de hemel genoemd, omdat de klanken daar het mooiste door schijnen te komen. De akoustiek van de zaal is geweldig. Pavarotti schijnt gezegd te hebben dat er “iets mis was met de akoustiek”. Toen hem heel verbaasd gevraagd werd wat er dan aan de hand was, antwoordde hij dat het te perfect was, als hij een klein foutje maakte zou iedereen het horen… De zaal is ook echt heel erg mooi. Er waren balkonnen voor de weduwen die in de rouw waren. Zij kwamen vlak voor de voorstelling begon pas binnen en vertrokken vlak voor hij afgelopen was, omdat ze zich niet in het openbaar mochten tonen. De balkonnen waar zij zaten waren afgescheiden van de zaal met een donker rooster, zodat de weduwen niet te zien waren, maar zo konden ze toch van de muziek genieten. Het podium is ongeveer net zo groot als de zaal en heeft een ronddraaiende vloer. Het was echt een prachtig, indrukwekkend gebouw.

Toen we er weer uitkwamen regende het een klein beetje, en dat was voor ons wel lekker. We hebben nog even een beetje rondgehangen in het parkje vlakbij en zijn daarna teruggegaan naar het hotel. We hadden ontzettende honger, maar moesten nog een paar uur wachten tot we konden eten. Jetlag…

 

===Deze was iets te vroeg gepost, het was ook een testje voor straks op de boot, ik dacht dat ik hem als concept postte maar dat is blijkbaar niet zo… Ik maak hem vanavond af 🙂 ===

Reacties

17 reacties op “Heenreis en Buenos Aires”

  1. Tante Greet en oom Dirk

    Geweldige reis en wat een bof dat jullie business class konden vliegen. Zeker voor 14 uur vliegen.
    Heel veel plezier. Groetjes

    1. Goed hè, inderdaad! Scheelde een boel. Dank jullie wel en groetjes terug! Ik heb trouwens ook nog even gezwaaid naar tante Ineke ;), die was vast nog een beetje in de buurt…

  2. Elly

    Hè meisje! Je bent al op vakantie!! Veel plezier en liefs van ons.?

    1. Dank jullie wel! We zijn inderdaad net weg :). Kus en liefs van ons terug!!

  3. Dirk-Jan

    Dat klinkt allemaal al erg leuk! En wat een bofferds waren jullie met de vlucht zeg? Goede reis morgen naar Ushuaia!!

    1. Jaaaa mazzel hè! Waren we heel blij mee.
      Dank je wel!! Vroeg op morgenochtend 😉

  4. Mo

    Tja als je eenmaal business class vliegt wil je niet anders meer?
    Nu is Jeroen ook al verpest ??

    1. Hahahaha ja het komt nooooooit meer goed met ons ?. Ik geloof alleen niet dat ik er heel erg mee zit haha

  5. Hotze van der Goot

    Lekker weer op vakantie Annette, geniet er van. Antarctica lijkt me een mooie bestemming, sneeuwzeker zullen we maar zeggen.

    1. Dank je wel Hotze! Ik denk dat het redelijk sneeuw- en pinguïnzeker is haha

  6. Jan-Jaap van der Geer

    Leuk! Geniet ervan! Door een foutje aan mijn kant was het berichtje dat er iets stond te wachten hier gemarkeerd als gelezen, dus had hem bijna overzien… Oeps! 🙂 Maar gelukkig zag ik wat onbekends… 🙂

    1. Oh haha gelukkig! Dank je wel, genieten lukt al aardig haha

  7. Simon

    Leuk verhaal hoor.
    Is die begraafplaats nou groot?
    Met al die huisjes is hij vast zo vol.

    1. Ja het was een ontzettend drukke bedoening daar.
      Dit zegt Wikipedia:
      “De plaats geeft de indruk van een echte stad met brede straten en smalle steegjes. Op het 5,5 hectare grote terrein zijn meer dan 6000 graven en mausolea waarvan tientallen worden beschermd als nationaal monument.”
      En dat klopt wel aardig denk ik haha. Midden in de stad. Grappig hoor.

    2. Nou, ben nu op het vliegveld van Buenos Aires, een ander vliegveld dan gisteren, het lokale vliegveld. En ik heb daar wifi connectie zonder dat ik iets op mijn telefoon heb gedaan. Is nog van de vorige keer dat we hier eaten haha. Dan ben je een wereldreiziger of niet haha

  8. mam/pap

    Dag Jeroen en Annette,

    Wat een luxe aan boord en in het hotel, zo kun je het natuurlijk onderweg ook wel volhouden. Ik heb nooit geweten dat er zoveel ruimte in een vliegtuig is en zo weinig mensen meereizen. Ik hoop dat de rest van jullie reis net zo comfortabel verloop als dit begin. Veel plezier en rustig en helder weer.

    1. Haha ja dat is lekker rustig hoor!
      Dank jullie wel, komt vast goed!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder