Jeroen en Annette

Op vakantie

Colorado national monument

2011-06-30 09.37.53Vandaag zijn we begonnen in het Black Canyon park. We zijn eerst naar het eind van het park geredenzodat we het helemaal konden zien. Het is een Canyon dat door een rivier ‘uitgegraven’ is. Er waren verschillende uitzichtpunten. Aan het eind zat er nog ééntje die wat verder lopen was vanaf de weg. Toen we net weggingen zagen we dat het een beetje aan het onweren en bliksemen was iets verderop.2011-06-30 10.55.23 We hebben even getwijfeld of we de wandeling wel gingen doen, maar het was maar een klein stukje, dus we dachten dat het wel goed zou komen. En dat was ook zo. En het uitzicht was ook hier weer hartstikke mooi. Op de terugweg zijn we wel wat harder gaan lopen omdat het onweer dichterbij leek te komen. En er vielen ook wel wat spetters, maar een echte bui werd het niet.

Daarna zijn we doorgereden naar Grand Junction, waar we een camping hebben gezocht. Toen we op de camping zaten was het nog vrij vroeg. Vlakbij de camping is nog een park,, het Colorado National Monument. Dus toen we een uurtje hadden zitten niksen in de camper, waren we het alweer zat en gingen we op pad om dat park te bekijken.

Ook dat was een mooi park. Het is ontstaan door beweging van de aarde, niet doordat een rivier de hoge rotswanden heeft uitgesleten. Beide parken lijken wel een beetje op elkaar maar zijn dus verschillend ontstaan.2011-06-30 16.51.01

Toen we net in het park waren zagen we nog een schaap/bok/geit/beest op de weg Zwart schaap. Vlak voordat we langs hem zouden rijden stopte een tegenligger om ons te vertellen dat we hem zouden zien. En dat we dus zachtjes moesten rijden anders zou hij schrikken Glimlach. Het was een mooi beest. Er kwam een auto van de andere kant en hij schrok inderdaad. En met een prachtige elegantie hupte hij de stijle bergwand op langs de weg en verdween uit het zicht.2011-06-30 17.39.32

We zijn op het gemakkie door het park gereden en zijn op verschillende plekken gestopt. Er waren prachtige uitzichten, dus het was weer heel leuk. Ook een heleboel grondeekhoorntjes en hagedisjes gezien.

Toen we helemaal door het park heen waren zijn we gestopt bij een Carl Jr. Dat is een fast food keten en we hebben heerlijke vieze hamburgers met friet gegeten! Dat mocht wel weer een keer na al dat aardappeltjes-groente-vlees gedoe Knipogende emoticon.

Reacties

5 reacties op “Colorado national monument”

  1. Jan-Jaap

    Wat voor temperaturen heb je daar eigenlijk? Ziet er veels te warm uit op de foto’s 😉

    1. Lekker zo rond de dertig graden ongeveer. Hartstikke lekker hoor, maar inderdaad niks voor jou denk ik 🙂

  2. Rianne

    Wauw !!! Mooie foto’s !!!

    1. Haaaaaa Riannneeeeeee! Hoe was jou vakantie dan? 🙂

      1. Rianne

        Jaaaa, lekker. Alleen een beetje te kort…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder