Jeroen en Annette

Op vakantie

Torres del Paine van dichtbij

Zo vandaag was een hele mooie dag!

Vanmorgen moesten we om zeven uur alweer aantreden voor het ontbijt, want om acht uur zou het busje vertrekken richting de start van de wandeling naar de “base of the towers”. We waren met een groep van vijf, plus de gids. Een portugees stel en een man alleen uit Groot Brittanië, of Londen zoals hij zei, want hij durft geen Groot Brittanië meer te zeggen 🙂 . En dat is wel terecht want we hebben hem dat de hele dag ingewreven 🙂 .

screenshot_20161111-203202De rit met het busje duurde een uurtje en daarna kon de wandeling beginnen. En dat was een fikse! Het begon met een vlak stuk, maar na ongeveer anderhalve kilometer gingen we de hoogte in. Het was er prachtig, we liepen eerst over de droge steppe en later in de ruigere bergen. Ergens halverwege hadden we uitzicht op de gletsjer, dat was ook mooi. En helemaal boven konden we de drie Torres prachtig zien. Er lag een meer onder, dat wist ik helemaal niet. We hebben er een tijdje van genoten en zijn toen weer teruggewandeld. Op de terugweg kregen de portugezen en de engelsman het behoorlijk moeilijk. Vooral de engelsman klaagde over zere voeten, maar hij bleef er mooi vrolijk onder. Na elke kilometer zeiden we tegen hem dat het nog 25 minuutjes lopen was. Hij vond het erg grappig en wij zelf eigenlijk ook nogal 😀 .

Dit was de route:

Na 9 uur lopen kwamen we weer terug bij de auto. Onderweg hadden we al twee keer thee met koekjes gehad en een lekkere lunch die we meegekregen hadden vanuit het hotel. Ook was er af en toe een reepje chocola, we werden erg verwend. En uiteindelijk, toen we weer bij de auto waren, kregen we frisdrank of bier, met een schaal met kaasjes, worstjes en nootjes. Wat een verwennerij!

Toen we die schaal bijna helemaal leeg hadden gemaakt, zijn we teruggereden naar het hotel. Om goed te herstellen van de wandeling leek het ons handig om meteen maar de spa in te duiken. Ik zocht de sauna op en Jeroen is in het bubbelbad gaan zitten. We bleken niet als enigen dat idee te hebben gehad, want de portugese man en de engelsman waren er ook 🙂 .
De wandeling was behoorlijk pittig, maar we hebben er enorm van genoten. Ik denk dat de foto’s genoeg zullen zeggen…

Reacties

6 reacties op “Torres del Paine van dichtbij”

  1. Tante Greet en oom Dick

    Schitterende tocht. Dat is genieten tijdens en na de toch. Moe en voldaan in bad. Ook schitterende foto’s.

    1. Ja, het was super! 🙂

  2. Dirk-Jan

    Mooie tocht zeg! En inderdaad de Torres zoals we ze kennen van reisverslagen!! Leuk om jullie blog ook steeds weer te lezen??

    1. Haha ja Jeroen dacht dat het groter zou zijn. Maar het is wel prachtig hoor inderdaad.

  3. Simon

    Dat ziet er wel uit als een hoogte stage :-).
    Had je renschoenen aan?

    1. jeroenenannette

      Nee geen renschoenen wel snelloopschoenen 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder