Jeroen en Annette

Op vakantie

Tango!

Vandaag was een superleuke dag!

We zijn vanmorgen om half negen opgestaan. De bedoeling was om lekker uit te slapen, we hadden de wekker ook niet gezet. Maar de jetlag was ons voor en we waren toch al vroeg wakker. Helemaal niet erg aangezien we ook al om half negen waren gaan slapen, dus uitgerust waren we gelukkig wel.

Na het ontbijt zijn we een wandelingetje gaan maken door de buurt.


image2Onderweg hebben we een hamburgertje gegeten op een terras. Het was weer heerlijk weer, het zonnetje scheen en het was ongeveer 28 graden en erg vochting. Gevoelstemperatuur volgens mijn telefoon was 32 graden. Lekker hoor, ik klaag niet!

In de botanische tuin hebben we lekker een Starbucks koffietje opgedronken en genoten van de vogels en het mooie groen. Buenos Aires is echt een groene stad met hele mooie parken en op sommige plekken echt mooie rustige tuinen en pleinen. Het voelt niet als de grote stad die het toch is.

image3Na nog even lekker relaxen in de kamer en een douche omdat het zo warm was, werden we opgehaald voor de tangoles. We hadden eigenlijk helemaal niet gekeken waar we naartoe zouden gaan. Geen idee. Bij de receptie werd gezegd dat we de witte auto moesten hebben die op ons stond te wachten. We zijn braafjes ingestapt, de man zeg er best betrouwbaar uit 😀 . En na een kwartiertje leverde hij ons inderdaad af bij een tangoschool middenin Buenos Aires. Er was een prachtige binnenplaats waar je bijna het verkeer niet meer hoorde, en lekker kon genieten van het zonnetje. image4Daar wachtten we op de leraar, want we waren een kwartiertje te vroeg.

De leraar was een leuk Argentijns mannetje, niet zo heel groot 😉 , en heel vriendelijk. Hij begon echt helemaal bij het begin, met de houding en de stapjes naar voren, achteren en opzij. Dat viel al niet mee, de houding was veel meer rechtop dan we gewend waren. Vervolgens moesten we in de danshouding een paar rondjes lopen op muziek. Ook moeilijk want je belandt al snel weer in de normale danshouding, en dat resulteert in blauwe damestenen 😀 . image5Maar uiteindelijk kregen we het toch wel een beetje onder de knie. Vervolgens moesten we dat nog een keer doen, maar dan met een bal onder Jeroen zijn arm, en een bal tussen ons in. Daardoor werd Jeroen zijn arm meer ontspannen en hield hij hem lager, en we kwamen dichter bij elkaar te staan, wat resulteerde in nog blauwere damestenen 😀 . Auuwww. Soms stapte Jeroen te snel, soms ik te langzaam, weer een beetje minder rode nagellak op de teennagels. Maar we hadden ontzettend veel lol. Na de ballen hebben we nog een extra stapje geleerd, met een paar swivels voor de dame erin, voor de kenners (Marijke, Jeroen 🙂 ).
Het had echt wel wat, om in Buenos Aires een tangoles te krijgen van een echte Argentijn. Wat een sfeervol uurtje was dat en wat hebben we daarvan genoten. Helaas was wel de airco kapot, dus het was nogal zweten. Of kwam dat van de uitdaging, kan natuurlijk ook 🙂 . Maar al met al een geweldige ervaring.

Na een uurtje relaxen werden we alweer opgehaald voor de tangoshow. Het was een kwartiertje scheuren door de stad (ik wist niet dat je hier 90 mocht…) en toen kwamen we aan bij onze bestemming. Er stond een lange rij voor de deur en een man met een zwart pak en een oortje in. Hij vroeg of we gasten waren, wij zeiden “ja” en mochten doorlopen 😀 . Wazig… Er lag nog net geen rode loper. Eenmaal binnen werden we begeleid door een man die keurig engels sprak en ons het zaaltje wees. We liepen door een rode deur naar binnen en kregen te horen dat we te vroeg waren. Hup, eruit! 🙂 . Gelukkig stond er op de gang een bankje, dus daar hebben we nog 5 minuutjes gewacht tot we toch naar binnen mochten.

image1We kwamen terecht in een klein sfeervol zaaltje waar we aan een klein rond tafeltje mochten plaatsnemen. We kregen sparkling wine om de avond goed te beginnen. Daarna mochten we voor elk van de 3 gangen uit 3 gerechten kiezen. We kozen natuurlijk beef, we zijn tenslotte in Buenos Aires.
Het eten was ontzettend lekker en gezellig. De wijn werd voortdurend aangevuld, dus op een gegeven moment heb je geen idee meer hoeveel je op hebt. Hoewel je wel redelijk vrolijk begint te worden en dat is over het algemeen wel een indicatie…
Na het eten begon de show. We mochten toen geen foto’s meer maken, dus helaas hebben we niks kunnen vastleggen. Maar wat was dat een prachtige show! Mooie vrouwen, mooie mannen en hele mooie dansen. Tussendoor werd er ook gezongen en muziek gespeeld, er was een band die prachtig kon spelen. We hebben er enorm van genoten, het was echt een hele goede show.

Na de show liepen we naar buiten om onze chauffeur te zoeken. Helaas hadden we niet onthouden welke auto hij had en hoe hij eruit zag, dus we hebben eerst de verkeerde gladjakker vriendelijk aangekeken. Hij had meer oog voor iemand anders en achter hem bleek onze bink te staan, die ons vervolgens weer met een noodgang naar het hotel bracht. Daar aangekomen hebben we snel onze koffertjes gepakt, want morgenochtend vliegen we naar El Calafate. Nog geen idee wat we daar gaan doen, dat ga ik nu maar even lezen. De vlucht is niet lang en de rit naar het vliegveld schijnt ook maar 10 minuutjes te zijn. Dus dat gaat goedkomen. Nu eerst een lekker dutje doen, want we zijn best weer moe.

Reacties

4 reacties op “Tango!”

  1. Tante Greet en Oom Dick

    Nou dacht ik toch echt dat jullie op vakantie gingen, maar er wordt van de ene tent naar de andere gerend.
    Leuk hoor,
    Maarrre een paar swivels voor de dame, zijn dat nou dezelfde als we vroeger bij Cools leerde?
    Groetjes

    1. Hahaha ja Jeroen en relaxen gaat niet samen, maar ik moet zeggen dat het mij zo ook prima bevalt. Lekker veel zien en doen. Oooowwww jaaaa hahaha de swivels van Cools! Jullie zijn ook kenners natuurlijk! Zekers zijn ze hetzelfde… Maar vooral de houding van de dans was heel moeilijk. Heel erg rechtop en trots. Wel mooi hoor.

  2. Elly van Etten

    Jeetje, wat hebben al veel meegemaakt, gedaan en gezien! Geniet er maar van! Wachten met spanning op het volgende verslag! Liefs van Aad en Elly

    1. Haha dank je wel Elly! Het gaat inderdaad goed hier ;-). Liefs van ons, groetjes aan Aad!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder