Jeroen en Annette

Op vakantie

Op reis naar Frankrijk!

Zo, goedenavond.
Dit is vakantieverslag nieuwe stijl. Als je mailtjes krijgt van mijn blog dan zit er nu als het goed is een link in waarmee je de hele tekst kunt bekijken van de blogpost. Dit doe ik nu zo omdat je anders niet alle fotootjes enzo kunt zien.

Vanmorgen zijn we naar Frankrijk vertrokken. Dit wordt een korte vakantie, want maandag gaan we alweer terug. Maar we hebben eigenlijk twee speciale redenen om naar Frankrijk te gaan. De eerste is de verkoop van ons appartement in Prapoutel Les Sept Laux. Daarvoor moeten we donderdag bij de notaris tekenen. Nu maar hopen dat dat goedkomt.

De tweede reden is de UT4M. De wat? De UT4M, dat is een ultratrail die Jeroen gaat lopen. 42km ver, 2500 hoogtemeters. Vorig jaar ook gedaan, ongeveer 9,5 uur over gedaan na 2 maandjes trainen. Ik weet het, hij is niet helemaal goed wijs… 😉 Dit jaar heeft hij veel meer getraind, hopelijk wordt dat beloond…

We zijn dus vanmorgen vertrokken, niet zo heel vroeg als anders omdat we in twee etappes ernaartoe rijden. Eerst een uurtje of 7 rijden, nachtje slapen en dan verder.

Image2Dus om half tien sprongen we vol goede moed in de auto en gingen op pad. Ongeveer 1 meter ver, kwamen we. Toen ontdekten we een lampje op het dashboard dat daar niet hoorde. Zucht. Dan maar eerst naar de Volvo dealer om dat op te laten lossen. Da’s toch een stuk veiliger.

Image1Ik mocht van Jeroen niet in de werkplaats komen dus ik heb buiten lekker in het zonnetje staan wachten. Werkplaatsen zijn mannenplekken denk ik, mijn tere vrouwenzieltje trekt dat soort lui niet is het beeld… 🙂 Ik vind het prima, laat mij  maar lekker van het zonnetje genieten.

Nadat het lampje was vervangen konden we dan toch op pad. Het ging allemaal heel voorspoedig, we zijn een aantal keren gestopt, deden het dus lekker rustig aan en hebben geen file gehad. Het ging wel een keertje best hard regenen, maar toen dat over was hebben we alleen nog maar zon gezien.

Na een tijdje bleek dat Dijon de bestemming zou worden en hebben we via Booking.com een hotelletje gereserveerd in het centrum. Om een uurtje of vijf kwamen we daar aan, toen hadden we al sightseeing Dijon gedaan, maar dat was meer per ongeluk. Er zijn namelijk heel veel eenrichting straatjes hier, sommige nog razend smal ook, en die hebben we allemaal van dichtbij bekeken. 🙂 .

Na het inchecken hebben we heel eventjes op de kamer wat anders aangetrokken en wat gedronken. Daarna zijn we maar weer op pad gegaan. Dijon blijkt een hele mooie stad te zijn! Er zijn vakwerkhuisjes, heel veel grote mooie kerken, elke straat mondt uit in een pleintje en overal kan je op een terrasje uitrusten en wat eten. Het is heel gezellig.

Ik zou natuurlijk mezelf niet zijn als ik niet weer een nieuwe gadget had gekocht voor deze vakantie. Deze keer gaat het om een 360 graden cameraatje. Hiermee kan ik fotootjes maken van in een keer de hele ruimte. Zie hieronder. Als je erin klikt en sleept dan kan je rondkijken. Als je op de vierkantjes rechtsonder klikt krijg je hem fullscreen.

Ik moet er nog even een beetje mee spelen, want de kerk was bijvoorbeeld veel mooier geweest als ik een statief had gebruikt. Dan heb je het beeld op ooghoogte. Maar goed, dat gaan we uitproberen.

Hieronder nog een romantisch plaatje van een historisch gebouwtje in Dijon.

Na de stadswandeling zijn we lekker op een van de pleintjes gaan eten. We waren aan de vroege kant voor de fransen, maar ja, onze hollandse maagjes knorden nogal. Dus vroeg aan de dis en vroeg terug naar het hotel. Eenmaal weer in het hotel hebben we de olympische spelen aangezet en zijn lekker gaan relaxen. Morgenochtend bijtijds op want we moeten nog een uurtje of 3 rijden. Om 15:00 uur moeten we bij de notaris zijn. Spannend!


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Op reis naar Frankrijk!”

  1. Robert

    En weet je nu waar ze de mosterd halen? 🙂

    1. annette

      Haha nee ik heb geen flauw idee en ik hoop er ook voorlopig nog niet achter te komen… Over 25 jaar misschien een keer?
      Ik zag in het supermarktje wel heul veul mosterd staan haha allemaal soorten. Lekker hoor!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder