Jeroen en Annette

Op vakantie

Rustig dagje

Vandaag was een heerlijk rustig dagje. We hebben lekker uitgeslapen en zijn opgestaan toen we er zin in hadden. Daarna een lekker muesli-ontbijtje en koffie.

Toen was het tijd voor een wandelingetje. We zijn wat rondgewandeld richting de plek vanwaar we straks het noorderlicht het beste konden zien. Als het zin heeft zich te vertonen tenminste, en daar ziet het vooralsnog totaal niet naar uit. Alles is hier wit, van de lucht tot aan de grond en alles daartussen. Ik heb echt nog nooit zo’n pak sneeuw gezien!

Wij zijn eigenlijk alleen maar nederlandse sneeuw gewend, en een klein beetje franse, belgische en duitse. Daar is dit niks bij, zijn we wel achter. Tijdens de wandeling probeerden we af en toe bovenop een bultje te klimmen om te zien wat het uitzicht achter het bultje was. Dat hebben we geweten!

Het leverde in ieder geval een heleboel plezier op.

Na de wandeling zijn we naar het hutje gegaan voor een heerlijk nederlandse boterham met kaas. De broek en de handschoentjes in de droogkast, dus die waren in een paar minuutjes alweer helemaal klaar voor de volgende wandeling.
DSC_0047.jpgJeroen vroeg na de lunch alweer snel wat we nu gingen doen. Stilzitten, ho maar! 🙂 . Dus lekker op pad maar weer, deze keer naar een andere plek die de reisleiding aangegeven had als mogelijke noorderlicht plek. Zo verkennen we mooi de omgeving en weten we gelijk een beetje hoe het zit met de uitzichtpunten. Deze plek was erg mooi, een mooi vlak stuk land (gras? water? woestijn? sneeuw! 🙂 ) met daarachter het bos. Veel uitzicht op de lucht dus.
Nadat we dat goed bekeken hadden zijn we naar het “clubhuis” gewandeld om een lekkere kop chocolademelk met slagroom te drinken en het blog te versturen. En van daaruit zijn we weer een stukje verder gewandeld over een pad dat volgens de borden in de omgeving een wandelroute zou moeten zijn. We konden eerst de markeringen helemaal niet vinden, maar na een stukje lopen kwamen we toch de bordjes tegen. DSC_0052.jpgHet is een wandeling/langlaufroute van 10 km, misschien gaan we die op een vrij momentje nog doen. We kwamen over prachtige wandelpaden toen we afstaken terug richting hut. Het is hier ontzettend rustig, soms ben je verbaasd als je een skiër of langlaufer tegenkomt.
Je hoort ook helemaal niks, sowieso wordt het geluid gedempt door de sneeuw, maar er is ook bijna niemand om het geluid te maken. Heerlijk.

DSC_0051.jpgNa die wandeling zijn we teruggegaan naar het hutje en hebben even lekker zitten relaxen en gegeten. Om half 8 waren we ons aan het klaarmaken voor de fotoworkshop, toen we werden gebeld door de reisleider. Helaas kon de workshop niet doorgaan omdat de gids ziek geworden was. Wat jammer! Hij werd verplaatst naar morgenavond.
DSC_0064.jpgAangezien we toch bezig waren ons aan te kleden, zijn we toen maar de derde wandeling van de dag gaan maken. Het was natuurlijk inmiddels hartstikke donker, en dat ziet er ook weer anders uit. Het was ook inmiddels een beetje opgeklaard dus we konden het einde van de piste zien en wat lichtjes bovenop de berg. We hebben wat geoefend met het maken van foto’s in het donker en het gebruik van het statief. Dat werkte prima B-) .
DSC_0068.jpgNa een wandeling van anderhalf uur waren we weer terug. Op het internet wordt gezegd dat er opklaringen zijn morgenochtend en dat er veel activiteit zal zijn op het gebied van noorderlicht. We zetten dus de wekker om zes uur, wanneer de opklaringen beginnen, en gaan op noorderlichtjacht 😀 😀 .

Reacties

8 reacties op “Rustig dagje”

  1. Elly van Etten

    Dat was een heerlijk dagje. Maar rustig???? Een heleboel wandelingen, heerlijk als je dat kunt! Jullie moeten nog veel genieten en plezier maken.

    1. Haha, nou weet je, het voelt heel rustig omdat we niets hoeven. Dus daarom was het toch een rustig dagje, ook al gingen we drie keer op pad 😀 😀 . Het is inderdaad heerlijk Elly en we weten het dondersgoed, dus we genieten ons gek !! Echt waar 🙂 🙂 .

  2. Dirk-Jan

    Ziet er prachtig uit zeg!! Lijkt me zo’n heerlijk sfeertje, bomen zwaar van de sneeuw, stilte, lekker wandelen in ongerepte natuur, genieten!!
    Zal voor jullie duimen morgenochtend ?

    1. Het heeft helaas niet geholpen Dirk-Jan… Maar ’s avonds… Helemaal goed 😀 . Het is inderdaad heerlijk hier. Zolang je maar zorgt dat je het warm hebt is het een hele leuke sfeer. En heul veul sneeuw 😀

  3. Jan-Jaap van der Geer

    Altijd grappig van die mensen te zien die niet weten wat sneeuw is >:->

    Ik had visite van een Portugesisch stel een maandje terug. Een ervan had nog nooit sneeuw gezien. En beiden wisten niet goed wat ze ermee aanmoesten. Altijd leuk met sneeuw op een gladde onderlaag, dat is natuurlijk spekglad. Ik neem aan dat zelfs een Nederlander dat snapt, maar overduidelijk snappen Portugezen dat niet. We liepen op de Opera in Oslo en wij gingen voorop, en liepen langs een randje waar de sneeuw los op het marmer lag. Wij dachten er niet eens over, daar ga je dus niet overheen, dat is glad. En vlak achter ons vallen beide Portugezen, want die zagen dat helemaal niet aankomen. Lachen! Wij zagen niet aankomen dat iemand dat niet zou snappen… 🙂

    1. Hahaha nee, daar sta je inderdaad niet bij stil! Zijn ze helemaal naar beneden gegleden? 😀

      1. Jan-Jaap van der Geer

        Helaas… (?) we waren nagenoeg beneden toen dat gebeurde 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder