Jeroen en Annette

Op vakantie

Het is bijna zover.

Het duurt niet lang meer 🙂 . Morgenochtend vliegen we om 6:05 vanaf Schiphol richting Rovaniemi. Dat wordt dus heel vroeg opstaan (of in Jeroen zijn geval waarschijnlijk helemaal niet slapen), want we moeten om vier uur op de luchthaven zijn. De vlucht duurt geloof ik een uurtje of drie.

We hebben nog niet alles ingepakt. De voorbereidingen zijn wel klaar en die bestonden uit het kopen van een statief voor het noorderlicht 🙂 . Hopelijk hebben we hem inderdaad nodig.

Het hutje waar we deze week zullen slapen, bevindt zich hier:

Wat gaan we allemaal doen? Zie hier:

zondag 14 februari 2016
maandag 15 februari 2016
  • Kleine workshop fotografie
    19:0020:00@ Pyhätunturin Frisbeegolfrata, Kerontie, 98530, Finland

    Draag stevige wandelschoenen of sneeuwlaarzen. Kleed je lekker warm aan en vergeet natuurlijk je camera niet! Je kunt gebruik maken van de aanwezige statieven. Bij het kampvuur is er warme bessensap en na afloop krijg je een boekje met praktische fotografietips.

dinsdag 16 februari 2016
  • Sneeuwschoenwandeling nationaal park
    09:3009:30

    Draag stevige wandelschoenen of sneeuwlaarzen. Normale skikleding volstaat, het kan echter geen kwaad om in je rugzak een extra laagje kleding & droge sokken mee te nemen. Voor de outdoor lunch wordt gezorgd, je kunt echter zelf voor onderweg nog een extra thermosfles drinken en evt. een snack meenemen. De sneeuwschoenen & telescoopstokken kun je na de tocht meenemen en de rest van de week gebruiken.

woensdag 17 februari 2016
  • Sneeuwscootertocht naar de huskyfarm incl. huskytocht van 10 km.
    08:1508:30

    Je krijgt een thermo overall, laarzen, handschoenen, bivakmuts en een helm. Hieronder draag je als eigen kledingzaak je thermo ondergoed aangevuld met een fleece trui of vest. Als het erg koud is kun je evt. ook je skibroek aantrekken. Neem een ski- of zonnebril mee voor de huskytocht. Verder is het handig om een klein rugzakje mee te nemen met daarin, naast je persoonlijke spullen; een paar handschoenen, een muts en een extra kledinglaagje. Onderweg krijg je koffie/thee bij het kampvuur. Vergeet je rijbewijs niet!

  • Overnachting iglo

donderdag 18 februari 2016
vrijdag 19 februari 2016
  • Cross country kennismakingsles

  • IJsklimmen kennismakingsles

zondag 21 februari 2016


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Het is bijna zover.”

  1. Jacqueline

    Heel veel plezier daar in het hoge noorden en we duimen voor het noorderlicht!

    1. Annette

      Dank je wel Jacqueline! Vooralsnog is het super bewolkt hier. Onder wit en boven wit. Nog nooit zoveel sneeuw bij elkaar gezien trouwens :):)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder