Jeroen en Annette

Op vakantie

Aankomst in Machaba Camp

Vanmorgen hebben we lekker een beetje kunnen uitslapen. Helaas lukte dat niet echt en was ik om zes uur al wakker, maar toch gaf het een lekker gevoel. We zijn dus iets eerder gaan ontbijten dan de bedoeling was, en konden daardoor lekker rustig aan doen.
SAM_2176Na het ontbijt zijn we uitgecheckt. We kregen een lekkere muffin mee voor onderweg, dat was wel leuk. Vervolgens zijn we naar het vliegveld teruggewandeld en ingecheckt voor de reis naar Maun. We werden geholpen door een afrikaans mannetje, die volgens eigen zeggen geheel leunde op fooien, dus die hebben we inderdaad maar een fooi gegeven. Kan ons t schelen. Hij hielp ons prima, maar ik denk dat we ons zonder hem ook wel gered hadden… 🙂
Nadat we ingecheckt waren, moesten we nog een tijdje wachten totdat het vliegtuig vertrok. We wilden eerst wat winkeltjes kijken, maar eigenlijk was het lekkerder om gewoon maar even te gaan zitten wachten. Dus dat hebben we maar gedaan. Het vliegtuig vertrok bijna op tijd en we landden na anderhalf uur op het vliegveld van Maun. SAM_2178Daar aangekomen moesten we in een lange rij voor de douane. Jeroen vroeg zich af waarom het allemaal zo lang moest duren, en ik had eigenlijk ook geen flauw idee. Na de douane werden we opgevangen door een dame en moesten we in de volgende lange rij om in te checken voor de vlucht naar Machaba camp. Waar Jeroen zich wederom afvroeg waarom het zo lang moest duren 😀 . DSC_0001We mochten in een Cessna-achtig vliegtuigje stappen en werden met een “bumpy ride” met tussenstop naar de Kwai Concessie gebracht. DSC_0012Vanuit de lucht zagen we al wat diertjes, hier en daar een olifant en een impala. In Kwai werden we weer opgewacht door iemand in een hele grote jeep en hij bracht ons naar het Machaba Camp.
Hij vertelde wel meteen dat er om vier uur een safari zou starten, en het was inmiddels half vier. Dus we moesten nog opschieten ook en hadden niet eens tijd om de tent te bekijken. Ik was een beetje misselijk geworden in het vliegtuigje en wilde even snel wat eten voor we weg moesten en gelukkig hadden ze dat net klaar staan. Daarna klommen we in de jeep voor wat onze eerste safari zou worden. Spannend!

DSC_0048In eerste instantie gingen we op zoek naar het luipaard. Er zat er een in de buurt van het camp en het schijnt dat ze, als ze jongen hebben, in de buurt van dezelfde plek blijven. Dus we zochten een tijdje maar hij was helaas niet thuis.
Even later kwamen we een hyena tegen, een jong diertje van een maand of drie oud. Hij zat lekker in het gras een beetje te relaxen. Hij was achtergelaten door zijn familie die aan het jagen was en was dus in zijn schattige uppie. Wat een lief diertje zo van een afstandje 🙂 .
DSC_0059Na een paar uurtjes rondrijden en dieren bewonderen (koedoe’s, impala’s, allerlei soorten vogels, olifanten …) zijn we bij een meertje gestopt voor een drankje. Blijken er een heleboel nijlpaarden vlakbij in het water te liggen! Wat kunnen die brullen en spetteren zeg, haha. Toen we daar aan de gin-tonic zaten moest ik wel even in mijn arm knijpen. Nijlpaarden in Afrika bij de ondergaande zon. Ik geloof het eigenlijk nog steeds niet.
DSC_0066Na dat drankje zijn we nog even op zoek gegaan naar het luipaard maar dat hebben we weer niet gevonden. We kwamen nu wel de gehele hyena-familie tegen, dus daar hebben we nog wel even lekker van kunnen genieten.
Na de safari kregen we een kwartiertje om even in de tent te kijken en eventueel wat anders aan te trekken en toen moesten we alweer aantreden voor het diner.

Dat was nogal haastig allemaal en daarom niet zo heel leuk. We hebben natuurlijk twee dagen gereisd en zijn best moe, dus om dan zo te moeten haasten was niet zo heel erg lekker.
DSC_0153Maar dat alles werd wel helemaal goedgemaakt door het heerlijke diner. We hebben koedoe (of hoe heet dat beest? 😉 ) gegeten. Een heel groot hert dat we vandaag tijdens de safari al hadden gezien. Met bloemkool en groentetjes en een lekker toetje na. Het werd best koud en omdat je buiten zit is het niet heel comfortabel. Maar daar hebben ze wat op gevonden, ze leggen gloeiende kooltjes onder je stoel en je hebt het een poosje heerlijk warm! Goed ideetje voor thuis ook 🙂 .
Na het eten zijn we even in de lounge gaan zitten om het blog te typen en straks gaan we snel naar bedje. Ik ben echt doodop en erg toe aan lekker slapen.
Er werd trouwens wel verteld dat we mogelijk olifanten of nijlpaarden naast de tent krijgen, want die eten graag de blaadjes van de bomen om de tent op. Dus dat worden spannende nachten!

Reacties

5 reacties op “Aankomst in Machaba Camp”

  1. Elly van Etten

    Wat apart he? Al die wilde dieren zo vlak bij!! Het was een vermoeiende maar heerlijke dag volgens ons! Nou, ga maar lekker slapen. Hopelijk lukt dat!! Welterusten en tot blogs. We kijken er nu al naar uit!!

  2. Elly van Etten

    Wat ik nog vergeet te vragen. Slapen jullie saampjes in die tent??? Hoe moet dat dan met eventuele olifanten en of nijlpaarden???? Spannend!! Liefs vanuit Voorburg.

    1. Hahaha ja, helemaal met zijn tweetjes. Als er nijlpaarden in de buurt komen worden we waarschijnlijk opgegeten! Haha nee hoor. Ze komen de tent niet in zeggen ze, dus daar vertrouwen we dan maar op… 🙂

  3. Simon

    Heb je toch niets voor niet je ijsmuts meegenomen.
    Waar smaakt dat naar: koedoe (of hoe heet dat beest? )

    1. Nee, ik ben toch blij met mijn muts, handschoenen en sjaal joh. De Kikoi heb ik alleen nog niet gebruikt 😀 😀
      Koedoe smaakt eigenlijk gewoon naar een heel lekker biefstukje en zo ziet het er ook uit. Er zat een klein beetje vettigheid aan, maar niet veel. Lekker hoor!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder