Jeroen en Annette

Op vakantie

Voorpret

Over 11 dagen vertrekken wij weer voor wat belooft een geweldige vakantie te worden. Deze keer gaat de reis naar de nationale parken van Botswana, en de Victoria watervallen. We zijn alvast enorm van de voorpret aan het genieten. Zie hier voor de snode plannen die we hebben.

2141c50003_3570_01_nlWe hebben voor de reis een zachte koffer nodig omdat we steeds met kleine vliegtuigen van park naar park vliegen. In Alaska hadden we dat ook al, maar daar mochten er nog wel wieltjes aan de koffer zitten. Nu mag dat niet meer. Leek mij een prima reden om maar weer eens een nieuwe tas te kopen. Goed gelukt hè?

Op de site van een van de accomodaties wordt ons geadviseerd vanalles mee te nemen. Een muts, sjaal en handschoenen horen daar ook bij. Het is winter in Botswana, en het schijnt best koud te kunnen worden ’s avonds en ’s nachts. We zijn benieuwd. hamamdoek.nl-kasuku-soft-kikoy-special_1Daarnaast wordt een kikoi geadviseerd. Aha… Een kikoi… Prima. Pakken we in. Wat is dat eigenlijk, een kikoi? Het blijkt een veelzijdige doek te zijn. Google is onze vriend 🙂 . Een doek die je kan omslaan, zoiets als een pareo ofzo (als dat je nog steeds niks zegt, dan ben je waarschijnlijk een man… Laat maar zitten 😀 ). Tja, als ze zeggen dat we die nodig hebben, dan kopen we die maar. We kunnen natuurlijk niet zonder komen te zitten daar… Ook prima gelukt dacht ik zo. Genieten hoor, die voorpret!

a-botswana-safari-at-andbeyond-nxabega-okavango-3.jpg.950x0We hebben hier en daar wat accomodaties geboekt en als ik sommige plaatjes bekijk dan kan ik haast niet wachten! Vandaag heb ik op de facebook van een collega alvast mogen genieten van een aantal prachtige plaatjes van Afrika. Dit was Kenia en Tanzania, maar de sfeer zal vergelijkbaar zijn. Prachtig hoor.

a-botswana-safari-at-andbeyond-nxabega-okavango-2.jpg.950x0Maandag gaan we de prikjes halen. Jeroen was in de veronderstelling dat hij geen prikjes meer hoefde, omdat hij de series al een paar keer had gehad voor onder andere Nepal. Maar onze geliefde reisprikjes-adviseuze ontdekte dat we allebei een prikje nodig hebben voor de mazelen! Daarnaast heb ik zelf nog een prikje voor hepatitis A nodig geloof ik en we moeten weer aan de malaria pillen. Hopelijk vallen ze net zo goed als de vorige keer en hebben we niet zoveel last.

a-botswana-safari-at-andbeyond-sandibe-okavango-delta-lodge-64.jpg.950x0Eerst nog een kleine twee weekjes ons best doen op het werk en dan mogen we los. Bloggen gaat waarschijnlijk, tegen mijn verwachting in, wel lukken. Ik maakte me eerst een beetje zorgen over de internetmogelijkheden midden in de bush-bush. Maar ik heb de eerste accomodatie gemaild en zij vertelden mij dat ze gewoon internet hebben. Dat had ik echt niet verwacht. Lekker bloggen dus! Ik wens jullie alvast veel sterkte met lezen en tot over een weekje of twee!

 

Reacties

16 reacties op “Voorpret”

  1. Clau

    Leuk om jullie avontuur weer te volgen. Ik ben ook alweer benieuwd naar de volgende.
    Voorpret is een groot gedeelte dat erbij hoort … ?.

    1. Heerlijk hè, die voorpret. Nog maar 5 dagjes werken en dan zijn we pleitos.
      Kijk er enorm naar uit!

  2. Jacqueline

    Oooohhh, dat wordt weer genieten, zowel door jullie als door ons ???.
    Een kikoi zei je hé, juist ja. 3 weken gekampeerd in Botswana in de vrieskou en niemand vroeg naar een kikoi. Die muts en handschoenen zijn inderdaad geen overbodige luxe, die zou ik zeker inpakken.
    Ik kijk weer uit naar de verhalen!!!

    1. Hahaha ik denk dat je het een stuk warmer had gehad als je een kikoi had gehad! B-) 😀
      Die handschoenen, sjaal, muts hadden jullie ons inderdaad ook geadviseerd. En we houden rekening met ernstig niksen. Ik ben zooo benieuwd!

  3. Jan-Jaap

    Kikoi?? Kun je niet gewoon handdoek zeggen ofzo? Pfff. Maar eens: Een handoek is wel een van de nuttigste dingen om mee te nemen, zoals Douglas Adams al zei:

    “A towel, [The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy] says, is about the most massively useful thing an interstellar hitchhiker can have. Partly it has great practical value. You can wrap it around you for warmth as you bound across the cold moons of Jaglan Beta; you can lie on it on the brilliant marble-sanded beaches of Santraginus V, inhaling the heady sea vapors; you can sleep under it beneath the stars which shine so redly on the desert world of Kakrafoon; use it to sail a miniraft down the slow heavy River Moth; wet it for use in hand-to-hand-combat; wrap it round your head to ward off noxious fumes or avoid the gaze of the Ravenous Bugblatter Beast of Traal (such a mind-boggingly stupid animal, it assumes that if you can’t see it, it can’t see you); you can wave your towel in emergencies as a distress signal, and of course dry yourself off with it if it still seems to be clean enough.”

    Misschien vieren jullie Kikoi-day in plaats van Towel-Day op 25 mei? ( http://en.wikipedia.org/wiki/Towel_Day )

    Anyway, goeie vakantie!

    1. Haha ja, Towel-Day. Kikoi-day lijkt me geheel in stijl in Afrika! Ik wist niet dat dat in onze vakantie viel. Moeten we wel vieren dan natuurlijk, ik zal ook eens in het resort vragen of ze eraan doen 😀

    2. Elly van Etten

      Hoi Jan Jaap, alles goed met jou? We gaan de reis van Annette en Jeroen weer volgen. Spannend!! Groetjes van Aad Elly en Danny

      1. Jan-Jaap

        Oh, puur toevallig dat ik dit zag:) Maar ja, alles goed hier, bij jullie ook?
        Zouden die luitjes al vertrokken zijn? Zou ergens vandaag gebeuren… Als ze nou maar niet hun kikoi vergeten zijn…
        Groetjes,
        Jan-Jaap

  4. serva

    Klinkt goed buren! geniet ervan!!

    1. 🙂 Dank je wel! 🙂

      1. Monique

        Je vliegt toch wel met KLM toch?…

        1. Nou en of haha wat dacht jij dan! 😀

  5. Elly van Etten

    Ja hoor, Jan Jaap alles gaat hier zijn gangetje. Volgens mij zijn ze nog niet weg, maar dat duurt niet lang meer. Danny is inmiddels getrouwd, al bijna twee jaar. Leuk joh, met een Indonesisch meisje. Echt een hele lieve meid. We hebben geboft!!

    1. Elly van Etten

      Oh Jan Jaap ze vertrekken VANDAAG!!!!!

  6. Elly van Etten

    Lieve Annette en Jeroen, wij wensen jullie een veilige en onvergetelijke reis. Tot blogs!!!

    1. Dank jullie wel lieve mensen!! :-*

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder