Jeroen en Annette

Op vakantie

Reisdag Anchorage – Juneau

Vandaag zijn we met het vliegtuig van Anchorage naar Juneau vertrokken. We konden rustig opstaan, ontbijten en inpakken. De auto moesten we achterlaten op het vliegveld van Anchorage en we kregen een bewijsje dat hij niet beschadigd was. Nee, deze niet nee, haha.

Het vliegtuig deed er ongeveer anderhalf uur over en vertrok op tijd. De laatste dagen is het opeens overal heel erg druk. Ik denk dat de vakantie begonnen is ofzo, ook op de weg was het druk en in het hotel tijdens het onbijt. Echt een opvallend verschil.

Nadat we waren geland in Juneau stonden we te wachten op onze koffers. Mijn koffer was er redelijk snel, het vliegtuig was klein en zelfs nog voor de helft gevuld met vracht, dus erg veel koffers waren er niet. Maar die van Jeroen kwam steeds maar niet. Na een half uurtje wachten zijn we maar eens naar de bagage service desk gewandeld. Daar bleek dat hij inderdaad niet meegekomen was, hij was niet in Juneau en niet in het vliegtuig. Lekker dan. Ze voerde de gegevens in en vertelde dat over het algemeen de koffers binnen 24 tot 48 uur worden terugbezorgd, dus daar hoopten we maar op.

DSC_0516We gingen naar de shuttle en hoefden nauwelijks te wachten. We konden vrij snel mee, door de regen, het was heel erg slecht weer. De auto raakte nog bijna in een slip omdat het miepje een vrachtwagen inhaalde en bijna links naast de weg kwam, door alle plassen en nattigheid. Maar het ging goed en we kwamen aan bij het hotel, waar we een kamer kregen met uitzicht op de haven.

DSC_0515In de haven ligt een schip van de Holland Amerika lijn, de Volendam. We hebben deze vakantie al eerder een schip van deze lijn gezien. Die zijn een flink stukkie wezen varen…

Nadat we een tijdje in de kamer hadden uitgerust zijn we een restaurantje op gaan zoeken. Het dorpje is leuk, ligt ingebed tussen de bergen en is een stuk kleiner dan Anchorage. Het is ook wat gezelliger dan Anchorage, maar we kunnen niet goed zien of het mooier is, want er hangen alleen maar wolken. Het is erg slecht weer, volgens de dame op het vliegveld regent het hier al heel lang. In twee weken maar 1 dagje zon zei ze geloof ik.

We hebben deze keer maar eens mexicaans gegeten, die steaks en hamburgers hadden we wel een keer gezien. Smaakte erg goed.

Na het eten zijn we teruggewandeld naar het hotel door de regen. Bij het hotel hoorden we dat we gebeld waren door Alaska airlines, en we gingen naar onze kamer om het bericht af te luisteren. Ze hadden ingesproken dat Jeroen zijn koffer op het vliegveld was en dat we konden bellen. Dat hebben we gedaan en ze zouden zorgen dat hij binnen een uur bij het hotel werd bezorgd. Zo gezegd, zo gedaan, en gelukkig had Jeroen dus vrij snel zijn koffer weer terug.

Morgen reizen we verder naar Gustavus. Terug naar het vliegveld dus, dan een half uurtje vliegen geloof ik, en dan zijn we er alweer. Dan de volgende dag op de cruise. En daarna terug naar huis…

Reacties

2 reacties op “Reisdag Anchorage – Juneau”

  1. Elly van Etten

    Hoi hoi, jullie hebben het nog steeds naar jullie zin he? Beetje jammer van de die wolken, maar verder hebben jullie al veel leuke en spannende dingen beleefd! Gelukkig is de koffer van Jeroen al terug, dat ging lekker snel! Nou luitjes genieter nog maar van en ik ben benieuwd naar het verslag van de cruise!! Doeiiiiiii!!!!!

    1. Ja het is prima hoor. We dachten eventjes dat naar huis gaan ook wel leuk zou zijn, maar toen kwamen er toch weer zoveel bijzondere dingen dat we er toch weer een heleboel lol in hebben 🙂 Die koffer was snel opgelost ja, waarschijnlijk was hij achtergebleven omdat ze hem gecontroleerd hadden. Er zat een briefje in dat ze dat gedaan hadden, dus ik denk dat dat de reden was. 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder