Jeroen en Annette

Op vakantie

Mount Healy

Vanmorgen waren we weer lekker op tijd wakker. Opgestaan en lekker ontbeten in het hotel. Fruitjes en boterhammetjes.

Na het ontbijt zijn we teruggereden naar het visitor center. Vanuit daar startte de wandeling van ongeveer 7 kilometer en ruim 500 hoogtemeters die we wilden doen. We zetten de auto neer, trokken onze regenpakjes aan en gingen van start. In het begin regende het nog best wel wat. Het was nog heel vroeg, nou ja, voor vakantie-begrippen dan, negen uur startten we ongeveer en er waren nog maar weinig mensen. We liepen over een pad het bos in. DSC_0115Overal staan waarschuwingen voor beren en dit was onze eerste wandeling weer, open en bloot in het berenbos. Dat was wel weer even wennen. Jeroen werd behoorlijk chagrijnig ( 😉 )van mijn vrolijke, te harde, gebabbel over niks. Maar ja, ik moest die enge beren toch laten weten dat we in de buurt waren. Op een gegeven moment zei Jeroen: wat hoor ik? Dus ik was even stil, en wat hoorden we? Grom! Ik dacht: pardon? Grom! nog een keertje. Dat leek toch echt verdacht veel op een berengrom. Ik schrok me een hoedje, en het bewijs stond op mijn hartslagmeter: Van 90 naar 140 haha. Ik ging nog maar wat harder praten en we zijn gewoon doorgewandeld over het pad. We hebben geen beren gezien, maar ik denk echt dat we er eentje gehoord hebben. Dat was spannend! 😀

Na anderhalf uur lopen kwamen we aan bovenop de bult. Het laatste stuk was best pittig, stevig stijgen. Maar het was heerlijk om even lekker in beweging te zijn. De regen was niet heel erg, het was best fris en het uitzicht niet denderend vanwege de wolken. Maar toch was het lollig.

DSC_0124Na een klein uurtje waren we weer bij de auto en zijn we vertrokken richting Healy. In Healy is een restaurant waar een replica staat van de bus uit Into the wild. De beste Chris was vanuit Fairbanks de wildernis in getrokken en op 35 mijl afstand van dat restaurant, langs de stampede trail, stond de echte bus. Dus die replica moesten we wel even bekijken. Er hingen bordjes in de bus met uitleg van wat er gebeurd was en kaartjes die hij geschreven had en help-briefjes. Best wazig om te zien.

DSC_0128Aangezien het lunchtijd was hebben we ook maar even in het restaurant gegeten. Het stonk er heel erg naar bier, maar dat kan komen omdat het een brouwerijtje was 🙂 .
En het was er koud, maar dat kan ook komen omdat we nog vrij koud waren van de wandeling 🙂 . In ieder geval smaakte het eten prima, en konden we bij het vuur zitten.

Na het eten zijn we doorgereden naar fairbanks. Onderweg weinig gestopt, heel af en toe om even naar het uitzicht te kijken, maar veel was er niet te zien. Vooral bos.

In Fairbanks zijn we ingecheckt in het hotel en daarna naar het dorpje gewandeld om boodschapjes te doen. We hebben wat brood gekocht dat we daarna lekker in het hotel hebben opgegeten. We hebben een koelkastje dus we hebben wat fruit en vleeswaren gekocht voor het ontbijt van morgenochtend.

Morgen gaan we naar Chitina, dat is ongeveer 8 uur rijden, dus dat is een flink stuk. Maar een beetje op tijd weg, dan kunnen we redelijk rustig aan doen. Vanuit Chitina vliegen we naar McCarthy en van daaruit hebben we verschillende excursies. Hopelijk is het dan niet al te regenachtig…

Reacties

2 reacties op “Mount Healy”

  1. Marian

    Die foto van jullie in de bus is echt heel leuk geworden. uitvergroten en boven jullie bed hangen als aandenken aan deze mooie reis (met spannende beregeluiden)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder