Jeroen en Annette

Op vakantie

Kamperen in de jungle

Vanmorgen werden we rond zes uur wakker. De bedoeling was geloof ik dat we wakker zouden worden van de brullende apen, maar omdat het regende gaven die niet thuis. Maar dat was niet zo erg want we hadden ze de avond ervoor al gehoord.

We kregen voor we weggingen nog even een lekker bakkie koffie of thee en daarna sprongen we in de boot op zoek naar diertjes langs het water. We hebben een heleboel soorten apen gezien. Capucijneraapjes, zoals ze in de apenheul rondhollen, en nog wel een hele zwerm, capuchinoaapjes en kleine en grote andere apen. Vaak moesten we ze door een verrekijker bekijken en dan zagen we ze nog niet echt heel goed. Maar goed genoeg om ervan te kunnen genieten… We hebben ook nog een heleboel vogels gezien, blauw-gele Macaws, parkieten, een havik, een jungle condor en nog allerlei andere rare en minder rare vogels. En we zagen zelfs een soort luiaard ver en hoog in de boom. Wat een feest.

image

Na een uurtje of twee waren we weer terug bij de campingplaats, waar we lekker konden ontbijten met scrambled eggs en brood en koffie enzovoorts.
Daarna zijn we weer het bos in gegaan voor een wandeling. Daar hebben we niet zo heel veel gezien. Wel tapir sporen maar niet het echte beestje. En wat Macaws.
Na de wandeling konden we even lekker relaxen tot de lunch. Dat duurde eigenlijk best wel lang, want ja, wat moet je verder nog doen in de jungle… Je gaat niet even languit in het zonnetje liggen ofzo. Maar goed, de lunch was weer super. Kipfilet met rijst en aardappelschijfjes en groentetjes en saus. Lekker sapje erbij en een klein zoet banaantje toe.
Daarna vroeg jungle-man of we piranhas wilden vissen of nog een wandeling maken door de jungle. We kozen voor de wandeling, vissen is iets te relaxed voor Jeroen 😉  en ik zat er ook niet heel erg op te wachten… Dus hebben we nog een wandeling door de jungle gemaakt, jungle-man voor ons uit met de machete. Stoer hoor.

image

Weer niet zo heel veel dieren gezien, behalve een enorme kikker, maar toch is het sowieso best een belevenis om zo door de jungle te banjeren. We houden nou eenmaal van wandelen dus we hadden toch wel lol.

En bovendien sloeg jungle-man een liaan van onderen los, waardoor we er een stukje aan konden slingeren! Ook errug grappig.
Daarna zijn we naar de lodge terug gaan varen.

image

Onderweg kwamen we langs de plek waar we de vorige dag de anaconda hadden gevangen, dus daar zijn we weet even gestopt. Die eerste keer hadden we niet de hele wandeling afgemaakt, dus dat gingen we nu nog even doen. En weer zagen we anaconda’s! Deze keer eerst een kleintje van misschien twee jaar oud. Daarna nog twee enorme slangen, weer een van een meter of vijf en de ander was nog langer. Ze lagen op een grote omgevallen boom die over het water lag, lekker in het zonnetje.

image

Nadat we genoeg foto’s hadden gemaakt (ik helaas met het toestel op macro stand, zucht 😉 Vandaar de rondjes, Jeroen heeft betere foto’s) ging jungle-man er weer heen. Hij wilde ze van dichtbij bekijken en liep gewoon over de boomstam. Ik dacht als je ernaast valt word je opgevreten maar ik geloof niet dat hij daar heel erg mee bezig was :-). De slangen gingen er allebei vandoor. Toch weer gigantisch hoor, om ze zo te zien, echt in hun eigen leefomgeving.

image

Daarna zijn we doorgevaren richting lodge. Als je het nationale park in wilt, moet je je melden en inschrijven bij het ranger station. Je schrijft dan op wanneer je erin gaat en wanneer je verwacht er weer uit te komen. Zo weten ze wanneer ze je moeten gaan zoeken. En als je eruit komt, moet je blijkbaar helemaal vertellen wat je allemaal hebt gezien en gedaan, want dat ging jungle-man doen. Toen hij terugkwam vertelde hij dat de dame hem helemaal niet had geloofd. Je kletst had ze gezegd toen hij had verteld dat we een anaconda hadden gevangen. Nee hoor, we hebben bewijs, hihi.
Na nog een half uurtje varen waren we bij de lodge, waar we eindelijk weer konden douchen. Ik vraag me af of ik ooit zo vies ben geweest, zoveel zweet van de hitte en het wandelen en het sjorren aan een anaconda staart,en je dan een dag lang niet kunnen wassen. Maar het was het weer dubbel en dwars waard. 😀
De douche hier is trouwens koud. Er is geen warm water en stroom is er ook maar beperkt. Overdag staat de generator uit en volgens mij midden in de nacht ook. Best primitief, maar aan de andere kant, hoeveel meer heb je nodig?
Morgenochtend staat om zeven uur het ontbijt alweer klaar en om acht uur begint de lange reis naar huis. Eerst drie kwartier met de boot, dan anderhalf uur rijden, twee uur vliegen, zes (!) uur wachten, twaalf uur vliegen en dan hopelijk een uurtje rijden en dan zijn we thuis… Dat is ook wel weer lekker…


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Kamperen in de jungle”

  1. Nou, ik heb anders ook een ringslang gezien vorig weekend, hoor! 😛

    1. Pffffff, gerommel in de marge! 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder