Jeroen en Annette

Op vakantie

Tweede dag Incatrail

Vanmorgen zijn we om zes uur wakker gemaakt met een lekker bakkie thee op bed. Twee dragers keken ons vrolijk aan toen we de tent openritsten 🙂
Ik had het de hele nacht heel koud gehad. Volgens mij is de slaapzak er eentje voor als het 20 graden is buiten, want hij doet niet heel veel.
Na de thee moesten we de tent snel opruimen om daarna te vertrekken. De dragers zouden alles verder inpakken en meenemen naar boven.

image

Vandaag zou de zwaarste dag worden. Het eerste stuk zou nog meevallen, tot aan de eerste stop. Maar daarna kwam een stuk met heel veel traptredes en dat was heel zwaar, zei de gids.

image

Maar dat was ook wel een heel mooi stuk, omdat je er opeens in het regenwoud belandde. We wandelden gestaag door en inderdaad, dat tweede stuk was heel zwaar. We waren heel blij toen we bij het tweede rustpunt waren. Na het tweede stuk kwam het stuk naar de top.

image

Dat was ook niet heel makkelijk, maar beter te doen dan het stuk met al die traptredes. Hier waren op het laatste stuk richting top wel traptredes en dat stukje was dus toch ook wel weer heel erg zwaar. Maar toen kwamen we wel op de top aan!

image

Dat was na ongeveer ruim vier uur wandelen denk ik. En volgens onze gids hebben we lekker de snelheid erin zitten, dus het ging wel goed geloof ik 🙂
Na de top was het nog een heel stuk heel steil naar beneden. Ik hou wel van naar beneden lopen, maar Jeroen heeft er een hekel aan. En dit was zo steil, dat ik het eigenlijk ook niet meer zo heel leuk vond. Maar toch, na een uurtje waren we bij het kamp. De gids had ons alleen laten gaan en zou ons nog wel inhalen. Maar dat is hem niet gelukt. Hij had ingeschat dat hij ons zou inhalen als we vlakbij de tent zouden zijn. Maar toen we er waren, hoorden we later van de gids, belde een van de dragers hem om te vertellen dat we er waren en dat hij op moest schieten. Dus toen is hij snel naar beneden gestormd. 🙂
We waren rond een uurtje of een beneden en kregen toen de lunch.

image

Daarna zijn we lekker in de tent gaan relaxen, de zon was er nog dus het was lekker warm. Maar zodra de zon weg is, waarschuwde de gids, zal het wel koud worden.
En terwijl ik in de tent lag, ging het steeds beroerder met me. Ik kreeg toch weer hoogteziekte, hoewel niet zo heel erg als de eerste keer. Ik was vooral misselijk. Toen ik het er met de gids over had, zei hij dat ik me vooral niet druk moest maken, dat het heel goed kon dat het daardoor kwam. En ik maakte me vooral heel erg druk over de koude nacht die voor me lag. De gids had gezegd dat het veel kouder zou zijn dan de nacht ervoor, en toen had ik het al zo koud. Dat was er waarschijnlijk de oorzaak van dat ik toch last kreeg van de hoogte.

image

Het eten was lekker maar ik heb er niet zoveel van gehad. En daarna ben ik lekker weer in de tent gekropen om te gaan slapen, maar toen ging het al een heel stuk beter. Ik heb gewoon alle kleding aangehouden die ik die dag ook aanhad en ik kreeg ook nog een volle fles warm water voor in de slaapzak. En dat hielp, ik heb het gelukkig helemaal niet koud gehad. En ik heb nog lekker geslapen ook… Zo zie je maar… 🙂

Reacties

2 reacties op “Tweede dag Incatrail”

  1. Elly

    Zo, weer twee spannende en inspannende dagen! Wat een bikkels zijn jullie. Petje af!! Verheug me op het volgende verhaal. Heel veel plezier en geniet ervan!!!!!! Liefs vanuit Voorburg.

    1. 🙂 Dank je wel Elly! Liefs uit Peru! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jeroen en Annette

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Voeg je bij 65 andere abonnees

Lees verder